Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Redaktör för Gripens stöd- och träningssystem

Linköping, Sweden
Closing date: 14 April 2023

Är du tekniskt nyfiken, intresserad av språk och användbarhet, och trivs med att jobba självständigt men i nära samarbete med andra? Har du förmågan att uttrycka dig tydligt och pedagogiskt i text och bild? Tveka då inte att söka till rollen som redaktör för Gripens stöd- och träningssystem redan idag!

Din framtida utmaning

Vi söker en driven teknikinformatör som i nära samarbete med kollegor kan producera publikationer för stöd-och träningssystem, där teamet har följande huvudansvar:

  • Skapar och editerar publikationer
  • Stöttar skribenter inom produktorganisationen med kunskap inom språk och att skriva pedagogiskt och målgruppsanpassat
  • Driver tilldelade leveranser och koordinerar med produktorganisationen kring dessa
  • Deltar i leveransprocessen av publikationerna
  • Utvecklar och förvaltar processer för teknikinformationen.

Teknikinformationen produceras utgående från tekniska underlag som tas fram av skribenter inom produktorganisationen. Som redaktör får du bred kunskap om Gripens alla stöd- och träningssystem, t.ex. flygsimulatorer för piloter och olika typer av systemstöd för träning av flygplanstekniker.

Du blir en del av Publications Engineering-sektionen, där du och dina kollegor tar fram olika typer av teknikformation för en rad spännande produkter. Förutom stöd- och träningssystem jobbar sektionen även med teknikinformation för skolflygplanen T7 och SK60. 

Den du är idag

Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning som är relevant för tjänsten, inom språk, teknikinformation, kognitionsvetenskap, datavetenskap eller liknande.

Du får gärna ha erfarenhet av arbete som teknisk skribent eller ingenjör.

Du uttrycker dig mycket väl i skrift på svenska och engelska.

Erfarenhet av följande verktyg och specifikationer är meriterande:

  • Atlassian, Confluence och Jira
  • Teamcenter eller liknande Product Lifecycle Management-system
  • Simplified Technical English
  • Microsoft Manual of Style.

Du är drivande, analytisk, strukturerad och ansvarstagande. Du har en god kommunikationsförmåga och har ett intresse för teknik och användbarhet. Du gillar att ha ett nära samarbete med kollegor från olika kompetensområden, samtidigt som du trivs med att arbeta självständigt under eget ansvar.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Avdelning Support Solution Design består av ca 100 medarbetare. Vi producerar teknikinformation, underhållsberedning och supportlösningar till både Saab-produkter och andra leverantörers produkter. Avdelningen har ett strukturerat arbetssätt för strategiska initiativ och ständiga förbättringar, och vi arbetar löpande med successionsplanering, kompetenstrappor och personalens utveckling. Det ger goda möjligheter att forma sin arbetsvardag och att vartefter anta nya utmaningar.

Låter det intressant? Tveka inte att söka redan idag, då urvalet sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.