Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
human-resources.jpg

Rekryteringskoordinator till Malmö

Malmö, Sweden
Closing date: 22 June 2023

Har du en enastående förmåga att kommunicera och samarbeta med olika människor på alla nivåer i ett företag? Vill du vara med och matcha rätt kandidat till rätt uppdrag? Då är det här rollen för dig!

Din roll

Vi söker dig som vill ingå i ett team som uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans. Kanske drivs du av det kreativa eller att skapa struktur?

Som Rekryteringskoordinator på Career Center kommer du att ha en viktig roll i rekryteringsprocessen på Saab. I nära samarbete med HR specialist och rekryterande chef kommer du ansvara för att rätt person hamnar på uppdraget. Ditt fokus kommer initialt vara mot den inledande delen av rekryteringsprocessen med kravprofil, jobbannonsering och urvalsarbete. Det inkluderar bland annat att skapa kravprofil med rekryterande chef, skriva samt publicera jobbannonser, göra urval och matcha genom telefonintervju, ha möten med rekryterande chefer samt referenstagning. Du utgör ett konsultativt stöd till Saabs chefer och säkerställer ett rättvist, jämställd och kvalitativt urval så att rätt person matchas till rätt uppdrag. Det finns flera utvecklingsmöjligheter där du på sikt kan ta dig an fler uppgifter som säkerhetsprövning av kandidater eller fördjupning inom något område som du brinner lite extra för, exempelvis systemfrågor, Employer branding, förbättringsarbete, säkerhetsfrågor m.m.

Vi använder oss av personlighets- och förmågestester i vår rekryteringsprocess tillsammans med vår leverantör Aon (Cut-e).

Din profil

Du kommer ingå i ett härligt team av rekryterare så vi ser gärna att du bidrar med energi, flexibilitet och god samarbetsförmåga. Du trivs bra i sociala situationer och har en god kommunikativ förmåga och bygger därigenom goda relationer med både kollegor, kandidater och rekryterande chefer.

Vår dynamiska arbetsmiljö kräver att du är flexibel, orädd och att du har en förmåga att prioritera och organisera ditt arbete. Vidare är du pålitlig, tar ansvar för din uppgift och ser möjligheter vid utmaningar. Precis som på många andra företag har även vi en del administrativt arbete, vilket du med fördel tar dig an på ett strukturerat sätt.

Det är viktigt för oss att du har ett accepterande förhållningssätt till andra människor oavsett vem du möter. Vi tror att ett öppet klimat, där olikheter uppskattas och åsikter välkomnas, är en förutsättning för vår framtida utveckling.

Du har:

  • Utbildning inom HR, personalvetenskap, kommunikation, annan utbildning som kan anses likvärdig eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Arbetslivserfarenhet av annonsskrivning och urval
  • Kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • Utfört säkerhetsprövningar
  • Certifikat i Aon’s personlighets- och förmågetester
  • Arbetat i Workday

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Denna tjänst är en visstidanställning på ett år med startdatum enligt ök.

Vad du kommer att vara en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här

Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Du kommer att arbeta i en miljö med mycket duktiga rekryterare och tillhöra ett team som finns utplacerat på olika orter i Sverige. Career Center ansvarar för alla interna och externa rekryteringar inom Saab i Sverige. Saab är indelat i olika affärsområden där du kommer ha närhet till världsledande teknik och rekrytera till många spännande tjänster, exempelvis projektledare, ingenjörer, mjukvaruutvecklare, chefstjänster på olika nivåer, tekniker och även ibland också piloter. Career Center är i en spännande tillväxtresa där vi utvecklas mycket och arbetar proaktivt för att bli ännu bättre. Vi har en härlig stämning på kontoret med mycket skratt och gemenskap där vi hjälps åt när det behövs.

Vi ser fram emot din ansökan!

Observera att detta är en löpande rekryteringsprocess och att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Tillträde enligt överenskommelse.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.