Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Rekryteringskoordinator till Saab i Karlskoga

Karlskoga, Sweden
Closing date: 11 August 2024

Har du en enastående förmåga att kommunicera och samarbeta med olika människor på alla nivåer i ett företag? Vill du vara med och matcha rätt kandidat till rätt uppdrag? Då är det här rollen för dig!

Din roll

Vi söker dig som vill ingå i ett team som uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans. Kanske drivs du av det kreativa eller att skapa struktur?

Som Rekryteringskoordinator på Talent Acquisition Center kommer du att ha en viktig roll i rekryteringsprocessen på Saab. I nära samarbete med rekryteringsspecialist och rekryterande chef kommer du ansvara för att rätt person hamnar på uppdraget. Ditt fokus kommer initialt vara mot den inledande delen av rekryteringsprocessen med kravprofil, jobbannonsering och urvalsarbete. Det inkluderar bland annat att skapa kravprofil med rekryterande chef, skriva samt publicera jobbannonser, göra urval och matcha genom telefonintervju, ha möten med rekryterande chefer, referenstagning samt säkerhetsprövning. Du utgör ett konsultativt stöd till Saabs chefer och säkerställer ett rättvist, jämställd och kvalitativt urval så att rätt person matchas till rätt uppdrag. Det finns flera utvecklingsmöjligheter där du på sikt kan ta dig an fler uppgifter som exempelvis fördjupning inom något område som du brinner lite extra för, exempelvis systemfrågor, Employer branding, förbättringsarbete, säkerhetsfrågor m.m.

Vi använder oss av personlighets- och förmågestester i vår rekryteringsprocess tillsammans med vår leverantör Aon. Placeringsort är Karlskoga men resor till Arboga eller Karlstad kan förekomma.

Denna tjänst är en visstidsanställning på ett år med möjlighet till förlängning.

Din profil

Du kommer ingå i ett härligt team av rekryterare så vi ser gärna att du bidrar med energi, flexibilitet och god samarbetsförmåga. Du trivs bra i sociala situationer och har en god kommunikativ förmåga och bygger därigenom goda relationer med både kollegor, kandidater och rekryterande chefer.

Vår dynamiska arbetsmiljö kräver att du är flexibel, orädd och att du har en förmåga att prioritera och organisera ditt arbete. Vidare är du pålitlig, tar ansvar för din uppgift och ser möjligheter vid utmaningar. Precis som på många andra företag har även vi en del administrativt arbete, vilket du med fördel tar dig an på ett strukturerat sätt.

Det är viktigt för oss att du har ett accepterande förhållningssätt till andra människor oavsett vem du möter. Vi tror att ett öppet klimat, där olikheter uppskattas och åsikter välkomnas, är en förutsättning för vår framtida utveckling.

Du har:

  • Utbildning inom HR, personalvetenskap, kommunikation, annan utbildning som kan anses likvärdig eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Erfarenhet av annonsskrivning och urval
  • Kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • Utfört säkerhetsprövningar
  • Certifikat i Aon’s personlighets- och förmågetester
  • Arbetat i Workday

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du kommer att vara en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Du kommer att arbeta i en miljö med mycket duktiga rekryterare och tillhöra ett stort team som finns utplacerat på olika orter i Sverige. Talent Acquisition Center ansvarar för alla interna och externa rekryteringar inom Saab i Sverige. Saab är indelat i olika affärsområden där vi i Karlskoga främst rekryterar mot affärsområdet Dynamics.

Vi ser fram emot din ansökan!

Observera att detta är en löpande rekryteringsprocess och att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Tillträde enligt överenskommelse.