Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
human-resources.jpg

Rekryteringsspecialist- Linköping

Linköping, Sweden
Closing date: 12 October 2023

Vi växer och söker en ny medarbetre som vill fördjupa sina kunskaper som rekryteringsspecialist.

Din roll

Som medarbetare på vårt Career Center ansvarar du för hela rekryteringsprocessen - från kravprofil, annonsskrivning till publicering av annonser, möten med rekryterande chefer, intervjuer, bedömningar, säkerhetsbedömningsintervjuer och referenstagning. Du är ett stöd till Saabs chefer och HR-kollegor där du med din kunskap om personbedömning hjälper oss att hitta rätt person till rätt plats. Eftersom Saab är ett företag inom försvarsindustrin kommer du även att arbeta med säkerhetsperspektiv, vilket innebär en ytterligare dimension i arbetet.

Utöver arbetet med rekrytering har du också möjlighet att fördjupa dig inom ett område som du brinner lite extra för. Det kan till exempel vara systemfrågor, employer branding, förbättringsarbete eller säkerhetsfrågor.

Du kommer även att få arbeta aktivt med att väcka intresse hos och fånga upp kandidater inom målgruppen för vår utvecklingsenhet. Tidigare erfarenhet av arbete med passiva kandidater är meriterande.

Tjänstgöringsort är Linköping


Din profil

Vi söker dig som har en universitetsutbildning inom HR och/eller  några års arbetslivserfarenhet inom området. Du är duktig på att kommunicera på svenska och engelska och det är meriterande om du är certifierad i Aon Assessment.

Du kommer ingå i ett team av flera härliga rekryterare där du bidrar med energi och god samarbetsförmåga. Rollen innebär ett eget ansvar och du behöver vara duktig på att fatta beslut. Våra rekryterade är placerade på olika orter i Sverige. I denna roll rapporterar du till en chef i Linköping.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Tjänsten är en visstidsanställning på ett år.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här

Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga

Som rekryterare blir du en del av Saabs Career Center och ansvarar tillsammans med duktiga kollegor på olika orter i Sverige för all vår rekrytering.

Vår verksamhet, våra medarbetare & våra förmåner

Vill du lära känna vår verksamhet och våra medarbetare lite bättre? Här hittar du berättelser från några av våra anställda. Om du är intresserad av våra förmåner på Saab i Sverige så kan du läsa om dem här.

Låter rollen intressant? Intervjuer görs löpande så skicka in din ansökan redan idag.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och uppmuntrar varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.