Skip to content Go to main navigation Go to language selector
human-resources.jpg

Rekryteringsspecialist till Saab

Linköping, Sweden
Closing date: 30 August 2022

Har du en enastående förmåga att kommunicera och samarbeta med människor på alla nivåer i ett företag? Vill du fördjupa dina kunskaper som rekryteringsspecialist? Då är det här rollen för dig!

Din roll

Vi behöver bli fler och söker dig som vill ingå i ett team som uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans.

Som rekryterare på Career Center kommer du att ansvara för rekryteringsprocessen på Saab, som inkluderar kravprofil, publicering av annonser, möten med rekryterande chefer, utföra intervjuer, bedömningar, säkerhetsbedömningsintervjuer och referenstagning.

Du utgör ett konsultativt stöd till Saabs chefer och HR Business Partner där du med din expertis i personbedömning hjälper Saab att hitta rätt person till rätt plats. Eftersom Saab är ett företag inom försvarsindustrin kommer du komma i kontakt med kandidater ur ett säkerhetsperspektiv, vilket innebär en ytterligare dimension av personbedömningen.

Vi använder oss av personlighets- och förmågestester i vår rekryteringsprocess tillsammans med vår leverantör Aon (Cut-e).

Du kommer också ha möjlighet att fördjupa dig inom något område som du brinner lite extra för, exempelvis systemfrågor, Employer branding, förbättringsarbete, säkerhetsfrågor m.m.

Din profil

Vi söker dig som har avslutat utbildning inom HR (eller motsvarande) på universitetsnivå och har 3-5 års arbetslivserfarenhet inom området. Du har en mycket god kommunikationsförmåga på svenska och engelska i både tal och skrift. Meriterande är om du är certifierad i Aon Assessment.

Du kommer ingå i ett team av flera härliga rekryterare så vi ser gärna att du bidrar med härlig energi, flexibilitet och god samarbetsförmåga. I rollen ingår samtidigt mycket eget ansvar då du driver egna rekryteringsprocesser självständigt, vilket gör att du också behöver ha en stark beslutsförmåga.

Precis som på många andra företag har även vi en del administrativt arbete, vilket du med fördel tar dig an på ett strukturerat och ordningsamt sätt.

Det är viktigt för oss att du har ett accepterande förhållningssätt till andra människor oavsett vem du möter.

Respekt och värdighet bör vara ledord för dig i alla sammanhang. Vi tror att ett öppet klimat, där olikheter uppskattas och åsikter välkomnas, är en förutsättning för vår framtida utveckling.

Vad du kommer att vara en del av

Du kommer att arbeta i en miljö med mycket duktiga rekryterare och tillhöra ett team som finns utplacerat på olika orter i Sverige. Career Center ansvarar för alla interna och externa rekryteringar inom Saab i Sverige. Saab är indelat i olika affärsområden där vi i Linköping främst rekryterar mot Aeronautics, Dynamics och Group Functions.

Du kommer ha närhet till världsledande teknik och rekrytera till många spännande tjänster, exempelvis projektledare, ingenjörer, mjukvaruutvecklare, chefstjänster på olika nivåer, tekniker och även ibland också piloter.

Du kommer ha din arbetsplats på vårt aktivitetsbaserade kontor i Linköping tillsammans med 8 andra rekryterare som alla längtar efter att ha dig som sin nya kollega!

Vi ser fram emot din ansökan!

Sista ansökningsdag: 2022-08-31

Observera att detta är en löpande rekryteringsprocess och att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Om du har frågor kring tjänsten, vänligen kontakta ansvarig rekryterare Emir Acar , emir.acar@saabgroup.com

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.