Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Requrirement management verification & Acceptance

Karlskrona, Sweden
Closing date: 10 June 2023

Kravingenjör

Vi är på en exceptionell resa med ett tydligt mål om att hålla vårt samhälle säkert. Vi uppnår vårt mål med nya spännande projekt som utmanar oss både tekniskt och organisatoriskt.

Vi söker nu en ny medarbetare, som skall jobba med kravhantering inom affärsenhet Ytfartygs teknikorganisation.

Din roll

Du ingår i sektionen Krav, Acceptans och Verifiering under området ”Speciality Engineering” i Karlskrona. Som kravingenjör arbetar du med komplexa utvecklingsprojekt. Du är med under hela produktutvecklingsförloppet från initial fas till att produkten överlämnas till kund. Huvuduppgiften är att sätta upp och förvalta kravdatabasens struktur utifrån sektionen Krav, Acceptans och Verifierings struktur och utifrån de olika projektens behov. Förändringar och kompletteringar i kravdatabasen hanteras under hela projekttiden. Det ingår även ansvar för att förse organisationen med arbetsmetodik och support. Arbetsuppgifterna varierar över projektfaserna, från att supportera hur man skriver verifierbara krav och instruera hur man arbetar i kravdatabasen, till att ta fram en verifieringsmatris från gällande kravmassa. I kravmassan hanteras även verifieringskriterier utifrån verifieringstillfällen och verifieringsmetod. I arbetsuppgifterna ingår även att förse projektledning och kund med statusrapporter eller statistik över kravmassan.

Du blir en del av ett socialt kravteam med högt i tak som arbetar nära både projektledning och systemingenjörer. Du och dina kollegor har ansvar för att hålla ihop kravmassan och har en nyckelroll för att det ska bli ett framgångsrikt projekt.

Dina huvuduppgifter kan vara:

 • Kravanalys för aktuellt projekt

 • Strukturera upp arbetet för givet projekt i kravverktyg med moduler, huvudkrav, nedbrutna krav och verifiering av krav

 • Hantera kravmassan i form av länkning av krav, hantera vyer och attribut samt analysera och förbättra kravmassan utifrån behov som kommer upp mm

 • Utbilda företaget i arbetsmetodik

 • Ge stöd till systemingenjörerna i hur de arbetar i kravdatabasen

 • Bidra till processutveckling genom att ständigt förbättra och optimera arbetssättet

Affärsresor förekommer främst inom Sverige men kan även vara internationellt beroende på projekt.

Du kommer arbeta från vårt kontor i Karlskrona.

Din profil

Du är en driven person som tycker om struktur och har förmåga att arbeta disciplinerat. För att hålla ordning på en kravdatabas krävs det att du gillar att arbeta med komplexa lösningar och har lätt för att förstå ett behov, samt att identifiera en lösning hur behovet kan uppfyllas för att passa in i helheten. Du tycker det är kul att supportera dina kollegor i projektet och du förstår vikten av god kommunikation.

Följande färdigheter är nödvändiga:

 • Erfarenhet av kravstyrt utvecklingsarbete

 • Mycket god kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska

 • Lagspelare

Följande färdigheter är meriterande:

 • Ingenjörsexamen, examen i Systemutveckling eller motsvarande

 • Erfarenhet från arbete med processer och styrande dokumentation

 • Administration av kravdatabasarbete

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen notera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista publiceringsdatum har gått ut.

Frågor om positionen? Tveka inte att kontakta Pierre Ekelund, sammanhållande rekryterande chef + 46 73-4342710

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och lotsbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.