Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Research Scientist

Linköping, Sweden
Closing date: 11 March 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Är du en driven ingenjör med erfarenhet inom komposit- eller polymerteknik? Då kommer du trivas här hos oss på ”Material and Process Engineering” .

Du kommer bli en del av Material and Process Engineering, vars syfte är att verka tvärs organisationen med utgångspunkt från materialområdet. Vi har tvärfunktionella samarbeten inom flygområdet med flera enheter inom Saab, men även ett stort kontaktnät mot externa resurser och underleverantörer. Vi eftersträvar också att hålla oss i teknikens framkant för att kunna erbjuda effektivare lösningar och ligga steget före våra kunders föränderliga behov.

I din roll som materialingenjör kommer du få ett stort ansvar för Saabs uppbyggnad av material för multifunktionella strukturer som kan användas i Saabs framtida produkter.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

  • Att driva utvecklingsarbete inom framtida material för multifunktionella strukturer.

  • Att arbeta i samarbetsprojekt både mot akademi, institut och annan industri.

  • Att författa rapporter och kravdokument som specificerar och dokumenterar det utvecklingsarbete som sker för material för framtida produkter.

  • Att hålla dig uppdaterad kring nya material och metoder på marknaden. Därmed får du möjlighet att bygga på din kompetens inom området.

Din profil

För att lyckas i din roll tror vi att du trivs med att arbeta mot långsiktiga mål och har erfarenhet att arbeta i komplexa projekt och större projektkonstellationer.

Du har ett intresse och nyfikenhet för dina material och bästa sätt att tillämpa dem på.

Som person tror vi du är analytisk och har förmåga att se samspelet mellan angränsande material, processer och funktioner.

  • Du bör ha en relevant akademisk examen inom kemi, material, fysik eller maskin-/farkostteknik.​Du har en gedigen kompetens och flertalet års erfarenhet av materialteknik och därmed en bra förståelse för materialens funktion, egenskaper och processer relaterade till dessa – i synnerhet inom kompositområdet.

  • Det är meriterande om du en doktorsexamen inom relevant område.Det är meriterande om du tidigare arbetat i nära anslutning till design, produktion och tillämpning av materialen speciellt inom komposittekning kopplad till flyg.

  • Mycket goda språkkunskaper i engelska i både tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi jobbar med löpande urval och tjänste kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan!