Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

RF Engineer

Tampere, Finland
Closing date: 17 June 2023

SAAB Sensor Technology Center Tampereella on osa Surveillance-organisaatiota.

Tuotekehitystiimimme kehittävät kehittyneitä ja innovatiivisia elektronisen sodankäynninjärjestelmiä SAAB:n vision mukaisesti turvallisuuden takaamiseksi.

Haemme nyt radio- ja mikroaaltokehitystiimiimme kokenutta RF- ja mikroaaltosuunnitteluinsinööriä suunnittelemaan ja optimoimaan keihäänkärkisovelluksiemme suorituskykyä ja toimintaa.

Työtapaamme kuuluu kaikkien ideoiden kuuleminen ja arvostaminen. Näin ollen pidämme arvossa itseohjautuvia tiimipelaajia, jotka tuovat omat ideansa ja ajatuksensa näkyviin ja ottavat vastuun tekemästään työstä. Uskomme, että yhteinen tekeminen ja toisiimme luottaminen tuottaa laadukkaamman kokonaisuuden.

RF- ja mikroaaltosuunnitteluinsinöörimme toimivat yhteistyössä muiden tiimien kanssa (järjestelmäsuunnittelu-, ohjelmisto-, laitesuunnittelu- ja testaus-) suunnittelemiemme laitteiden RF- ja mikroaaltosuorituskyvyn ja -toiminnallisuuden suunnittelemiseksi ja optimaalisen ratkaisun löytämiseksi. Toivomme, että ”kiusaat” osajärjestelmää tai sen komponentteja suunnittelupöydällä, kunnes olet varmistunut sen/niiden vaatimustenmukaisuudesta myös vikatilanteissa. Pääset toimimaan huipputeknologian aallonharjalla, mutta myös käytännön elektroniikan, mekaniikan ja sulautetun ohjelmiston parissa osaamisesi ja mielenkiintosi mukaan.

Miten saat etumatkaa?

Ensisijaisesti olisi hyvä omata passiivisten (piirilevy)komponenttien suunnittelusta sekä niiden, että aktiivisten komponenttien paluuvaimennusten optimoinnista eri simulaattoreissa (mm. HFSS, CST, AWR Microwave Office) monikerrospiirilevyrakenteissa. Odotamme, että radiotaajuisten komponenttien oleelliset suorituskykyarvot (mm. vahvistus, kohinaluku, lineaarisuus) ovat tuttuja ja hallitset mittalaitteiden (mm. spektri- ja vektoripiirianalysaattori) käytön näiden määrittämiseksi. Oleellisena osana korkean luotettavuuden järjestelmien suunnittelua on niiden dokumentointi ja oletamme sinun kykenevän tuottamaan suunnittelusta raportit myös englannin kielellä.

Roolissasi on eduksi, jos sinulle on kertynyt kokemusta suunnittelutyöhön liittyvien kompromissien tekemisestä sekä neuvottelusta (sisäisen) asiakkaan kanssa tärkeimpien suorituskykyarvojen valitsemiseksi. Myös radiotaajuisten komponenttien ominaisuuksien tunteminen ja suorituskyvyn rajojen tunnistaminen auttavat roolissa. Mahdolliset kohtaamiset ympäristötestausstandardien ja sotilaslaitestandardien kanssa katsotaan luontevasti eduksi.

Uskomme, että suunnittelijamme pystyvät kasvamaan rooleissaan sekä teknisen osaamisen, että suuren, teknisesti vaativan projektin tiimin jäseninä.

Mitä muuta tarjoamme sinulle?

Tuotekehitystiimimme rakentavat haastavia laitemoduuleita, joiden koko, paino ja tehonkulutus pyritään minimoimaan. Pystymme tarjoamaan monipuolisia tehtäviä koko tuotekehitysprosessin osalta ja mahdollisuuksia kouluttautua haluamaasi suuntaan. Lisäksi yhteistyöohjelmamme Aalto-yliopiston kanssa mahdollistaa myös kouluttautumisen tutkijaksi.

SAAB Sensor Technology Center sijaitsee Tampereen keskustassa juuri käyttöömme remontoiduissa tiloissa. Meillä pääset osaksi kansainvälistä puolustusteollisuuden yritystä ja kehittämään edistyksellisiä järjestelmiä ulkomaisten kollegoidemme kanssa, siksi matkustamista tehtävään sisältyy mahdollisesti muutaman päivän verran vuodessa (pääosin lyhyitä työmatkoja Ruotsiin).

Toivomme, että viihdyt meillä!

Tarjoamme sinulle ravinto-, Edenred-virike-, työsuhdepyörä-, matkapuhelinedun sekä mahdollisuuden osallistua SAAB AB:n osakesäästöohjelmaan. Tehtävä vaatii pääsääntöisesti työskentelyä laboratoriossa, mutta todennusraporttien kirjoittaminen onnistuu myös etänä.

Lisätietoja työskentelystä SAAB:lla saat Saab Life -sivustolta.

Toimialasta johtuen tässä työssä edellytetään negatiivista huumetestitulosta ja suostumusta Turvallisuusselvityslaissa 726/2014 tarkoitetun turvallisuusselvityksen teettämiseen.

Haluaisitko olla takaamassa turvallisuutta?

Kiinnostuitko? Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi SAAB Careers -sivuston kautta saman tien, niin voimme keskustella tarkemmin! Haastattelemme hakijoita koko hakuajan ja saatamme tehdä valinnan jo hakuajan aikana.