Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

RF Test Ingenjör

Huskvarna, Sweden
Closing date: 31 May 2023

Saab Training & Simulation (T&S) är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Vi kombinerar olika tekniker som optronik, elektronik, radio, bildbehandling och mekanik för att konstruera användarvänliga system som har hög träningseffekt. Titta gärna på videon för att få en överblick av hur vårt system fungerar: https://youtu.be/WTVa5s84Shk.

Till vår avdelning för Produktutveckling söker vi nu en RF Test Ingenjör. Hos oss får du chansen att påverka hur framtidens träningssystem kommer att se ut.

Din roll

 • Vill du vara med och utveckla världens mest avancerade militära träningssimulatorer?

 • Vill du vara med och testa gränserna för vad modern teknik klarar?

 • Vill du vara med och utveckla konstruktioner som används i extrema miljöer?

Svarar du ja på ovanstående frågor så har du nu möjlighet att ansöka till vår tjänst som RF Test Ingenjör.

Som RF Test-Ingenjör på Saab Training & Simulation kommer du att ingå i avdelningen för Produktutveckling. Din roll är inriktad mot att utföra och dokumentera EMC- och RF-verifiering av Saab Training & Simulations produkter innehållandes radio; från kommersiella WiFi/Blåtands lösningar till Saab Training & Simulations egenutvecklade kommunikationssystem som verkar inom UHF-bandet.

Rollen inkluderar också att du är företagets bollplank och expert gällande de EMC och RF standarder som är applicerbara för företagets produkter.

Din profil

Du har en elektronikutbildning och har arbetat med utveckling av elektronik, gärna med inriktning mot radioteknik. Du har ett starkt intresse för området du är verksam inom. Du är intresserad av ny teknik och att hitta nya lösningar. Tidigare erfarenheter inom området är ett krav. Vi ser att du har lätt för att samarbeta och skapa förtroende i din omgivning samt att du är drivande i ditt arbete. Du är ansvarstagande och har förmåga att ta egna initiativ.

Du arbetar och lever efter Saabs värdegrund https://www.saab.com/about/company-in-brief/purpose-and-values.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.
Tjänsten är på vårt kontor i Huskvarna.

Vilja

För oss handlar vilja om inställning, mod och ett positivt synsätt. Vi söker en person som är proaktiv och som tar fullt ansvar för de uppgifter som du åtar dig. Du är öppen för nya idéer och inspirerar andra att uppnå gemensamma mål som satts upp.

Kunskap

För att lyckas i denna roll tror vi att du har ett stort intresse för

 • Antenner

 • RF-kablage och don

 • Filter

 • Förstärkare

 • Mottagare och sändare så väl analoga som SDR-baserade

 • RF-mätteknik är ett område du är väl bekant med och kan utföra

 • Nätverksanalys

 • Spektrumanalys

 • Effektmätning

 • Brusfaktormätning

Du kommunicerar obehindrat på både engelska och svenska, både skriftligen och muntligen. Du är strukturerad i ditt arbete med hög fokus på detaljer. Har du erfarenheter av CE-certifiering så är det positivt.

Förtroende

Vi arbetar aktivt med att bygga ett starkt förtroende inom vår organisation:

 • Du behöver vara öppen, lojal och ärlig, lita på dina medarbetare och hålla ingångna överenskommelsers, följa beslut och överenskomna processer.

 • Du är strukturerad och analytisk samt har förmågan att planera ditt arbete

 • Du är prestigelös och söker hjälp när du stöter på problem så att dessa kan tas om hand.

Du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.