Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

RFIC Designer

Tampere, Finland
Closing date: 8 October 2023

SAAB Sensor Technology Center Suomessa on osa Surveillance-organisaatiota.

Tuotekehitystiimimme kehittävät kehittyneitä ja innovatiivisia elektronisen sodankäynninjärjestelmiä SAAB:n vision mukaisesti turvallisuuden takaamiseksi.

Haemme nyt perustamaamme mikroelektroniikan kehitystiimiin kokenutta RFIC-suunnittelijaa. Suunnittelemme piiteknologioilla RF-piirejä, joihin on integroitu ohjaus- ja kalibrointilogiikkaa. Sinulla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus päästä vaikuttamaan tiimin työskentelytapoihin ja näkemään koko prosessin.

Työtapaamme kuuluu kaikkien ideoiden kuuleminen ja arvostaminen. Näin ollen pidämme arvossa itseohjautuvia tiimipelaajia, jotka tuovat omat ideansa ja ajatuksensa näkyviin ja ottavat vastuun tekemästään työstä. Uskomme, että yhteinen tekeminen ja toisiimme luottaminen tuottaa laadukkaamman kokonaisuuden.

RFIC-suunnittelijamme tekevät kehitystyötä eri taajuuksilla toimiville piireille. Tarkoituksemme on aloittaa kehitystyö keskittyen noin 10 GHz:n taajuudella toimiviin CMOS- ja BiCMOS-teknologioihin perustuviin piireihin. Hakemamme suunnittelijan pääasialliset työtehtävät sisältävät radiojärjestelmän alilohkojen piirirakenteiden valitsemista, mitoittamista ja simulointia sekä piirikuvioinnin (layout) piirtämistä.

Työhön valittavalta henkilöltä vaaditaan osaamista radiotaajuisen etupään mallinnuksesta Python-ohjelmointikielen tai Matlab-työkalun avulla. Käytännön piirisuunnittelun edellytyksenä on myös koteloinnin ja ulkoisten parasiittisten komponenttien onnistunut simulointi, jotta osaat kompensoida nämä malleissasi ja piirtämässäsi piirikuvioinnissa. Odotamme, että kykenet osallistumaan sirun valmistustiedostojen viimeistelyyn ennen niiden lähettämistä valmistukseen. Lopulta osallistut suunnittelemasi mikropiirin valmistuksen jälkeisiin todennusmittauksin. Käytämme Cadencen mikropiirien suunnittelutyökaluja sekä piirisimulointeihin että sähkömagneettisiin simulointeihin.

Miten saat etumatkaa?

Ensisijaisesti olisi hyvä omata kokemusta RF-mikropiirien suunnittelusta. Kun piiri on suunniteltu, niin kokemus mikropiirien massavalmistuksesta on eduksi (suunnittelu- ja kalibrointimenetelmät saannon maksimoimiseksi). Oleellisena osana korkean luotettavuuden järjestelmien suunnittelua on niiden dokumentointi ja oletamme sinun kykenevän tuottamaan todennusmittauksistasi raportit myös englannin kielellä.

Roolissasi on eduksi, jos sinulle on kertynyt kokemusta suunnittelutyöhön liittyvien työkalujen ja kehitysympäristöjen ylläpitämisestä ja kehittämisestä (eri valmistajien suunnittelusääntöjen ja kirjastojen (PDK) asennukset, työkalujen käyttöä helpottavien skriptien koodaamisesta sekä yleisesti toimimisesta Linux-käyttöjärjestelmäympäristössä (admin-roolissa). Mahdollinen kokemus antenniryhmiin ja keilanmuodostukseen liittyvien lohkojen esim. vaiheensiirtimet kanssa sekä tutkan toimintaan liittyvä ymmärrys katsotaan eduksi. Uskomme, että suunnittelijamme pystyvät kasvamaan rooleissaan sekä teknisen osaamisen, että teknisesti vaativan projektin tiimin jäseninä.

Mitä muuta tarjoamme sinulle?

Tuotekehitystiimimme rakentavat haastavia moduuleita, joiden koko, paino ja tehonkulutus pyritään minimoimaan. Pystymme tarjoamaan monipuolisia tehtäviä koko tuotekehitysprosessin osalta ja mahdollisuuksia kouluttautua haluamaasi suuntaan. Lisäksi yhteistyöohjelmamme Aalto-yliopiston kanssa mahdollistaa myös kouluttautumisen tutkijaksi. Tarjoamme myös hyvät henkilöstöedut, kuten lounasedun palkan päälle ja kattavan työterveyshuollon.

SAAB:in IC-suunnittelua tehdään pääsääntöisesti Helsingin konttorillamme. Meillä pääset osaksi kansainvälistä puolustusteollisuuden yritystä ja kehittämään edistyksellisiä järjestelmiä ulkomaisten kollegoidemme kanssa, siksi matkustamista tehtävään sisältyy mahdollisesti muutaman päivän verran vuodessa (pääosin lyhyitä työmatkoja Ruotsiin).

Lisätietoja työskentelystä SAAB:lla saat Saab Life -sivustolta.

Toimialastamme johtuen, tehtävään valitulta henkilöltä edellytetään suostumusta huumausainetestiin ja Turvallisuusselvityslain 726/2014 mukaista perusmuotoista turvallisuusselvitystä.

Haluaisitko olla takaamassa turvallisuutta?

Kiinnostuitko? Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi SAAB Careers -sivuston kautta saman tien, niin voimme keskustella tarkemmin! Haastattelemme hakijoita koko hakuajan ja saatamme tehdä valinnan jo hakuajan aikana.