Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Risk Manager för Saab Surveillance Radar Solutions

Göteborg, Sweden
Closing date: 23 June 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

I din roll som Risk Manager kommer du att få driva projekt och stötta våra projektledare i större och mindre projekt med aktivt risk- och möjlighetsarbete. Vi vill också att du tar ett ansvar för att utveckla vår kompetens och metodtillämpning inom området.

I denna roll ingår också att lägga upp handlingsplaner för att reducera risk i olika projekt. I vissa av dessa projekt kommer du sedan att utvärdera risk- och möjlighetshanteringens effektivitet och rapportera till relevanta intressenter. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är:

 • Leda, driva och utveckla riskarbetet inom programkontoren på Surface Sensor Solutions

 • Ansvara för framtagandet och förvaltandet av en Risk and Opportunity Management Plan inom de projekt du ansvarar för

 • Stödja och leda projekt i det praktiska risk- och möjlighetsarbetet

 • Samordna riskidentifiering, klassificering, konsekvensbedömning samt skapa åtgärds- och handlingsplaner och bedömning av ekonomisk påverkan

 • Upprätta och underhålla riskregister

 • Delta i Surveillance metod- och processutvecklingsarbete

 • Identifiera de färdigheter/kompetenser för riskhantering som behövs och samordna/bedriva utbildning

Din profil

Vi söker dig som ser effektiv riskhantering som en självklarhet för att undvika eventuella kostsamma problem. Dina ledaregenskaper innefattar att vara drivande, resultatinriktad och främja nätverksbyggande. Du har också en god social förmåga och gärna erfarenhet av att agera moderator vid workshops. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.

Vi ser också att du har:

 • Erfarenhet att identifiera, hantera och mitigera risker på ett metodiskt sätt

 • Kunskap om ”Riskhantering – vägledning, ISO 31000:2018, IDT”

 • Erfarenhet från förbättrings- och/eller förändringsledning

 • Erfarenhet av att driva och medverka i projekt

 • Mycket god förmåga att samverka både intern och externt

Vi arbetar med både nationella och internationella kunder och du bör därmed kunna uttrycka dig väl på svenska och obehindrat på engelska i både tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.