Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Ritningsgranskare

Malmö, Sweden
Closing date: 31 October 2022

Ritningsgranskare

Är du en erfaren ritningsgranskare som vill vara med och kvalitetssäkra framtidens ubåtar? Just nu söker området Hull and Weapon en ritningsgranskare. Området jobbar med allt ifrån stora svetsade stålstrukturer till mindre mekaniska konstruktioner.

Saab Kockums utvecklar, bygger och levererar ubåtar och ytfartyg till kunder både i Sverige och utomlands. Du kommer ingå i ett sammansvetsat team med kunniga och hjälpsamma kollegor som har placeringsort i Malmö och Karlskrona.

Din roll

Tillsammans med andra granskare på området kommer du säkerställa att underlagen till produktion är framtagna enligt metodik och gällande ISO-standard för ritregler, mått och toleranser, svets och bearbetning. I rollen kommer du granska en variation av ritningar, från enklare detaljritningar till komplexa svets- eller monteringsritningar. Det ställer krav på att du är en noggrann person med god förståelse för ritteknik, geometrisäkring, toleranssättning samt olika tillverkningsprocesser.

Samtidigt som det är en självständig roll, ställer det höga krav på din goda kommunikations- och samarbetsförmåga. Du behöver kunna driva och planera ditt eget arbete.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad högskole- eller civilingenjör eller motsvarande samt har erfarenhet av både framtagning och granskning av ritningar. Största delen av arbetet sker i PTC Creo samt PDF-XChange Editor.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 400 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev.

Vid frågor om tjänster kontakta:

Jenny Lu, rekryterande chef, jenny.lu@saabgroup.com

Linnéa Nilsson, rekryteringskoordinator, linnea.nilsson3@saabgroup.com 

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.