Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Ritningsgranskare för Ubåtskonstruktioner i Karlskrona

Karlskrona, Sweden
Closing date: 16 April 2023

Har du ett stort teknikintresse och vill vara med och kvalitetssäkra framtidens ubåtar? Vi söker nu dig som vill ingå i vårt team "Auxiliary" i Karlskrona!

Din roll

Vi arbetar med att konstruera och integrera all den utrustning som behövs inom nybyggnation och modernisering av våra ubåtar. Hos oss på Auxiliary arbetar vi med produktgrupperna tavlor och aggregat som vi integrerar i fartyget för att passa in i omkringliggande arrangemang.

Rollen innebär att granska ritnings- och konstruktionsunderlag och säkerställa att de är framtagna enligt metodik och gällande ISO-standard för ritregler, mått och toleranser, svets och bearbetning. Ditt ansvar är också att se till så konstruktionerna är produktionsvänliga och går att genomföra. Det finns en variation bland ritningarna, från enkla detaljritningar till komplexa monteringsritningar.

Din profil

Vi tror att du är utbildad högskole- eller civilingenjör eller motsvarande samt erfarenhet av framtagning och granskning av ritningar eller närliggande arbetsuppgifter.

För att lyckas i rollen behöver du kunna driva på ditt eget arbete och arbeta självständigt, samtidigt som du har en god kommunikativ förmåga och kan bygga ditt kontaktnät. Vi tycker också det är viktigt att du är nyfiken, positiv och inte rädd för att utmanas!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system.

Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och lotsbåtar.

Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Läs mer om oss här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.