Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Rotationsprogram för beräkningsingenjörer inom strukturanalys

Linköping, Sweden
Closing date: 15 April 2024

Redo att hitta din grej? Testa nytt, utbyt erfarenheter och upptäck vad du verkligen gillar att göra.

Din roll

Teknikområde strukturanalys inom Aeronautics har som huvudsaklig uppgift att säkra skrovstruktur och delsystem samt dess installationer ur ett luftvärdighetsperspektiv avseende framförallt hållfasthet och aeroelastisk stabilitet. Teknikområdet inkluderar också teknikdiscipliner så som laster och strukturdynamik, vilka har ansvar för delar av de underlag som krävs för teknikområdets huvudsakliga uppgift. Inom strukturanalys ansvarar vi själva för metoder och arbetssätt för att klara vår uppgift, vilket öppnar möjligheter till varierande och spännande arbetsuppgifter.

Att utveckla avancerade flygsystem är ett lagarbete där olika teknikdiscipliner och teknikområden ofta är beroende av varandra. Ett väl fungerade samarbete mellan och fördjupad insikt i angränsande teknikområden är en framgångsfaktor idag och kommer så också vara imorgon. I detta syfte erbjuder vi nu möjlighet att påbörja eller fortsätta din karriär som beräkningsingenjör inom strukturanalys på Saab Aeronautics genom rotationsprogram där 3 tekniska inriktningar erbjuds:

  • Systemutveckling
  • Skrovutveckling
  • Flygteknik

Du kommer rekryteras till lämplig sektion inom strukturanalys vilken är beroende på inriktning. Under programmet kommer du genomföra ett antal rotationer till utvalda angränsande teknikdiscipliner. Under respektive rotation kommer du utgöra del av ordinarie personalstyrka inom den teknikdisciplin du roterar till. Programmet kommer också ge möjlighet att vid behov komplettera dina baskunskaper genom deltagande i kurser på exempelvis master eller doktorand-nivå i överenskommelse med din rekryterande chef.

För närvarande arbetar vi huvudsakligen med utvecklingen av stridsflygsystemet Gripen och så kallade ”special mission” produkter såsom ”GlobalEye”. Dock höjs våra blickar allt mer mot nästa generations både strids- och övervakningssystem och de utmaningar det kommer innebära. Vi erbjuder ett spännande verksamhetsområde med engagerade, hjälpsamma och kunniga kollegor, med stora möjligheter för dig att utvecklas och på att sikt bli en nyckelspelare i vår verksamhet.

Din profil

Vi söker dig med en civilingenjörsexamen inom maskinteknik, farkostteknik, teknisk fysik, teknisk matematik eller liknande med inriktning mot exempelvis mekanik, hållfasthet, strukturdynamik, aerodynamik. Du är nyexaminerad eller har några få års arbetslivserfarenhet. Stor vikt kommer att läggas på personlighet och drivkraft att bidra till Saab och vårt yttersta syfte, ”att långsiktigt förse Sverige och andra nationer med kostnadseffektiva flygsystem i absolut världsklass”. Du får en fast anställning på Saab men genomgår inledningsvis rotationer. Vänligen ange i din ansökan önskad inriktning och eventuell rangordning (om flera är av intresse).

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.