Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Runtime Platform Developer till vårt agila team

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
11 November 2021
Apply for this job!

Gillar du att jobba med operativsystem och Information Assurance?

Gillar du att jobba med komplexa system i teknikens framkant?

Gillar du att jobba i tvärfunktionella team med  kompetenta och trevliga kollegor?

Kom hit till oss och utvecklas vidare i din karriär!

Din roll

Vi jobbar med att utveckla och konfigurera runtime plattformar som ska passa systemdesignen för hela systemet. Operativsystemen vi jobbar med är Linux och Windows så erfarenhet av dessa är en fördel.

Du kommer att tillhöra ett agilt tvärfunktionellt team som jobbar med Scrum. Teamet består av medlemmar med olika expertkompetenser. Som utvecklare av runtime plattformar spelar du en central roll i att integrera hårdvara och mjukvara och allting däremellan i våra komplexa system. Vi utvecklar våra egna applikationer men även redan färdigutvecklade applikationer som finns på marknaden. Dessa används ofta med lite förändringar och anpassningar. Att få allt detta att fungera ihop är det som gör detta jobb så intressant!

Din profil

Först av allt, du har ett gediget intresse av datorer och problemlösning, du använder gärna smarta mjukvarulösningar och tycker även det är kul med hårdvara.  

Vidare letar vi efter dig som har kompetens inom ett eller flera av områdena:

  • Linux OS

  • Computer architecture

  • Information assurance

  • Scripting (Bash, PowerShell, Bourne shell, Python)

  • Network, Routing, Firewalls

  • Virtualisering

En dag på jobbet börjar med att du träffar ditt team. I teamet ingår ett flertal kompetenser. Under mötet kollar vi vad vi ska göra under dagen och om någon behöver hjälp. Samarbete är viktigt för oss!

Vad du blir en del av

Du kommer att var en del av teamet som ansvarar för detaljkonstruktion av Runtime Platform inom området Informationssystem på Saab Surveillance.

Teamet tillhör avdelningen Computer Platform, som ansvarar för utvecklingen av datorplattformen till signal och databehandlingen i våra flyg- och markradarprodukter.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.