Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Saab Aeronautics söker servicetekniker

Linköping, Sweden
Closing date: 17 August 2024

Vill du vara en del av ett innovativt team på SAAB och arbeta med spännande arbete inom provriggar och avancerad produktion? Hos oss i Tannefors får du möjlighet att växa i en dynamisk och tekniskt avancerad miljö i en stimulerande och utvecklande roll med frihet under ansvar.

Din roll

Du kommer vara en del av Supervision & Development som tillhör underhållsorganisationen på SAAB, Aeronautics. Vi finns i Tannefors, Linköping och vårt arbete är indelat i tre huvudområden: provriggar, tillsyn av markbunden utrustning och destruktion/vattenrening. Vi utför service och underhållsarbeten på markutrustningar som framför allt används i våra provriggar inom provverksamheten och i vår produktion.

Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta montering och arbete i provriggar, samt att assistera och förbereda inför provning. Du kommer att utföra rutinmässigt och akut underhållsarbete.

Vi erbjuder ett fritt och samtidigt krävande arbete som är både stimulerande och utvecklande. Du kommer att arbeta i en arbetsmiljö där säkerhet och noggrannhet står i fokus.

Arbetstiden är normalt dagtid men andra arbetstider kan förekomma periodvis, oftast i samband med olika projekt eller underhållsstopp. Även resor i tjänsten inom och utom Sveriges gränser kan förekomma.

Din profil

För att trivas och lyckas i denna roll prioriterar vi social kompetens och professionellt uppträdande högt. Vi ser gärna att du har erfarenhet från montagearbete, hydraulik eller el, alternativt att du har en verkstadsteknisk eller fordonsmekanisk utbildning. Det är ett krav att du har körkort med lägst B-behörighet. Förmåga att läsa och förstå ritningar och instruktioner på engelska är nödvändigt för att klara av arbetet.

Som person är du lösningsorienterad och har ett stort engagemang i arbetet du utför. Noggrannhet, flexibilitet och disciplin är också viktiga egenskaper för att lyckas i denna roll. Vi ser gärna att du har erfarenhet av mekanisk montering och är bekväm med både finmekanik och tyngre verktyg.

Ett intresse och förståelse för mekanik, exempelvis bilmekanik eller motorsport, ser vi som meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här