Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Saab Dynamics söker nu en Controller

Karlskoga, Sweden
Closing date: 16 April 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Har du ekonomibakgrund och intresse av att arbeta för en verksamhet vars uppgift är att skydda människor och samhälle? Trivs du på en arbetsplats där det ständigt sker spännande utmaningar och där man får arbeta verksamhetsnära? Varmt välkommen med din ansökan!

Din roll

Som controller blir du en del av vårt viktiga team för genomförandet, med ansvar för analys, rapportering och prognos. Som controller är man ekonomiansvarig för våra största kontrakt och projekt samt är kontrakt- och projektledarens högra hand innebärandes att man får insikt i de flesta frågeställningar som rör projektet. I rollen arbetar man med känslighetsanalyser, proaktiva åtgärder och early warnings, för att påverka och ligga steget före. Som controller är du inblandad i hela kedjan från förkalkyl till efterkalkyl och säkerställer att det gemensamma ekonomiregelverket följs.

Du kommer att arbeta självständigt men ändå tillhöra ett team som genomsyras av att ett härligt samarbete, där vi stöttar varandra och arbetar prestigelöst med ett gemensamt mål att förbättra verksamheten.

Din profil

Du som söker är civilekonom eller motsvarande, gärna med inriktning mot ekonomisk styrning eller erfarenhet från liknande tjänster. Du är bekväm med Excel och är en analytisk person med integritet och förmågan att läsa mellan raderna. Vi ser det som ett plus om du har erfarenhet av Unit4 (Agresso). Som person är du drivande, resultatorienterad och noggrann, samt lätt att samarbeta med. Du har goda kunskaper i såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Du behöver arbeta proaktivt, kommunikativt och verksamhetsnära, med ett tätt samarbete med projektledare, kontraktsledare och andra controllers.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.