Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Saab Dynamics söker nu produktionskvalitetsingenjör

Karlskoga, Sweden
Closing date: 11 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Då verksamheten växer så söker vi nu fler Kvalitetsingenjörer till produktionskvalitet. Här får du möjlighet att bidra med kompetens inom kvalitetsstandarder och kommunicera ut krav och förväntan som ställs på oss som försvarsindustri. I rollen som kvalitetsingenjör koordinerar, rekommenderar, kontrollerar och planerar du kvalitetssäkrande aktiviteter som skall utföras i produktion. I rollen stöttar och driver du kvalitetsfrågor i olika forum, vilket medför ett ansvar att bidra till en ständig förbättringskultur där kunden alltid är i centrum.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:

 • Leda och koordinera kvalitets- och förbättringsarbete i produktion

 • Planera och utföra FMEA, kontrollplan och kapabilitetsanalys

 • Säkra produktkvalitet samt ansvara över kvalitetssäkrande aktiviteter och arbetssätt

 • Driva utredning enligt 8D vid avvikelse definiera korrigerande åtgärd och uppföljning

 • Delta i kvalitetsrevision (produkt och process)

Din profil

Ditt arbetssätt genomsyras av att arbeta analytiskt, lösningsfokuserat och noggrant. Vi värdesätter en prestigelös personlighet som är öppen för förändring och utveckling. Du trivs att arbeta både i grupp som självständigt och med många kontaktytor. För att lyckas i rollen bör du ha god förmåga att självständigt ta ansvar över ditt arbete samt att ditt arbetssätt genomsyras av ständig kvalitetsmedvetenhet. Du har lätt för att kommunicera information, då rollen kräver att du på ett övertygande sätt kan förklara kvalitetsrisker för andra inom organisationen.

För att lyckas i rollen bör du ha

 • Högskoleingenjörsexamen eller motsvarande erfarenhet inom kvalitet

 • Två års erfarenhet av arbete inom kvalitetsområdet

 • God kommunikativ förmåga på engelska och svenska, i båda tal och skrift

 • B-körkort

Det är meriterade om du har

 • Kunskap om kvalitetssystem och kvalitetsstandarder

 • Erfarenhet av att arbete med områden som Lean, rotorsaksanalys och FMEA

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap


Vänligen observera att annonsen ligger publicerad över sommaren och återkoppling kommer att dröja - vi kommer efter sommaren sedan arbeta med löpande urval.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här