Skip to content Go to main navigation Go to language selector
human-resources.jpg

Saab i Östersund söker en engagerad och motiverad HR Business Partner

Östersund, Sweden
Closing date: 11 September 2022

Saab jobbar dagligen med att hålla människor och samhällen trygga. Vill du känna att du bidrar till att skapa trygghet? Sök då tjänsten som HR Business Partner på Saab i Östersund!
 

Din roll

Vi söker en engagerad och motiverad HR Business Partner som vill vägleda chefer och ledare i affärsnära HR-frågor och arbeta både strategiskt, taktiskt och operativt.
 

Att jobba som HR Business Partner på Saab är väldigt roligt, utvecklande och inspirerande, men det kan ibland också vara svårt, spännande och ibland tråkigt. Men tillhör man ett stöttande och härligt team med HR-kollegor runt om i Sverige så klarar man det mesta både i medvind och i motvind.

En HR Business Partner på Saab i Östersund har många kontaktytor både med chefer, medarbetare och andra HR-kollegor inom Sverige, men också externa kontaktytor via skolsamverkan, företagshälsovård m.m. Arbetet innebär att vägleda, coacha och stödja verksamheten i många olika sammanhang och beslut. Vi värdesätter vår inkluderande och samarbetsinriktade arbetsmiljö. Kreativitet och innovationskraft är utmärkande för Saab och vi supporterar varandra med kunskap erfarenhet och olika perspektiv.

Ditt uppdrag är i första hand fokuserat på Östersundsverksamheten och du ingår i ledningsgruppen i Östersund. Ett visst resande kan krävas trots tjänstens lokala förankring. Du rapporterar till affärsenhetens HR-chef på annan ort.

Din profil

Vi tror att du:

  • Har minst 5 års erfarenhet från kvalificerat HR-arbete
  • Har jobbat i moderna HR-system
  • Har arbetat med/är förtrogen med svensk arbetsrätt
  • Kan hantera olika sorters kontakter (exempelvis chefer, fackliga representanter, medarbetare, expert-/stödfunktioner, externa)
  • Kan balansera strategiskt viktiga HR-frågor och initiativ med operativa HR-ärenden
  • Pratar, skriver och förstår svenska fullt ut och har goda kunskaper i engelska.

Som person är du nyfiken och initiativtagande. Du är kommunikativ och har en personlig mognad och ett gott omdöme. Du är intresserad av att lära dig en massa och att utvecklas.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Saab i Östersund bidrar med att leverera tjänster och systemintegrationer inom en rad områden som fältsjukhus, räddningstjänst, flygplatsljus, reservkraft, fordon mm. Vi har även en verkstad som bland annat kan ta fram prototyper för serietillverkning och som gör service och underhåll på en del av Försvarets fordon. Våra medarbetare är vår absolut värdefullaste tillgång. Vi är ungefär 120 medarbetare inom en rad olika områden såsom tekniker, projektledare, ingenjörer, sjuksköterskor, mekaniker, svetsare mm.
 

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.