Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Saab söker flygtekniker

Linköping, Sweden
Closing date: 31 October 2023

I Saabs eftermarknadsenheter präglas vår verksamhet av helhetsåtaganden gentemot både civila och militära kunder inom flyg- och helikopterbranschen runt om i Sverige och Norden. Vi är i en mycket expansiv fas och utvecklar vår förmåga att stödja framförallt civila och militära myndigheter i vårt geografiska närområde, både inom flyg- och helikopterområdena.

Din roll

I rollen som flygtekniker på Saab kan du få jobba med både linje- och basunderhåll på olika operatörers och Saabs egna flygplan/helikoptrar. I de flesta fall jobbar du i nära samarbete med vår slutkund och andra intressenter.

Vi har verksamhet på ett flertal orter, både inom Sverige och utomlands, där en mängd olika flygplan och helikoptertyper underhålls i civilt EASA- eller militärt EMAR Part 145-tillstånd. Vi samarbetar mellan våra siter så resor och arbete på andra orter förekommer.

Dina uppgifter som flygtekniker omfattar bland annat:

 • Genomföra planerat och oplanerat underhåll
 • Genomföra base- och linjeunderhåll
 • Agera som checkledare och ansvara för framdrivning av underhållspaket mot måldatum.
 • Stödja/kontrollera mekanikers arbete samt handleda praktikanter från yrkesskolor

Arbetet kan också innebära uppdrag som underhållsplanering, teknisk analys och uppdatering av underlag.

Din profil

Vi söker dig som vill ingå i ett team där vi uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans.

Du kan arbeta självständigt, är flexibel och kan ta egna initiativ när det är nödvändigt. Du behöver kunna arbeta både med praktiska och teoretiska uppgifter inom kontraktet. Du är noggrann som person med förmågan att utföra arbetet med rätt kvalitet med siktet inställt på leveranstider. Ditt dagliga arbete kommer utföras med hjälp av regler, instruktioner och rutiner, likväl med hjälp av kollegor.

Det är viktigt att du har förmågan att kunna skapa och underhålla goda relationer med både kund och medarbetare. Vi ser att du har ett accepterande förhållningssätt till andra människor oavsett vem du möter.

Krav

 • Genomförd Basic Training eller Basic Examination B1:1 Aircraft och/eller B1:3 Helicopter
 • Flygteknikercertifikat Part 66 EASA eller SE-EMAR B1:1 och/eller B1:3 alt förutsättningar att ta ut sådant i närtid
 • Goda kunskaper i engelska och svenska, både tal och skrift
   

Meriterande

 • Part 66 Certifikat kompletterat med någon flygplan eller helikoptertyp
 • Erfarenhet av underhållsarbete från andra verkstäder
 • Andra typutbildningar, civila eller militära, i ditt certifikat
 • B körkort
   

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab har flygunderhållsverkstäder på flera orter, bl.a. i Linköping (Tannefors/Malmen), Nyköping, Ljungbyhed, och Stavanger samt linjestationer Luleå, Såtenäs och Ronneby. Vi har en bred verksamhet både avseende civilt och militärt flygunderhåll på våra orter och stor variation i de produkter och tjänster vi levererar.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.