Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Saab söker kompositarbetare till sin militära flygplanstillverkning!

Location
Linköping, Sweden
Closing date
18 August 2022
Apply for this job!

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Rollen som Kompositarbetare

Arbetet som kompositarbetare på Saab Aeronautics innebär att du tillsammans med ditt team utför upplägg och montering av kompositartiklar.

Teamet ansvarar för kvalitet, leverans och effektivitet kopplat till våra produkter. Tillsammans är du och teamet också en viktig del i vårt arbete med ständiga förbättringar.

Rollen kräver också ett tätt och prestigelöst samarbete med närstående avdelningar och stödfunktioner.

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av:

  • Tillverka kompositartiklar i rent rum
  • Delta i förbättringsarbete
  • Arbeta enligt våra Lean principer

Din profil


Vi söker dig som är noggrann, ansvarsfull och säkerställer att du har god kvalitet på ditt arbete. Du är en lagspelare och trivs att arbete i grupp där vi värdesätter gott samarbete och god stämning. Du kan ta egna initiativ, samt arbeta både självständigt och tätt tillsammans med kollega. Det mesta av arbetet bedrivs dagtid men skift kan förekomma.

Vi söker dig med intresse för teknik och tillverkning. Verkstadsbakgrund är meriterande för tjänsten. Du har god datavana, vana att arbete i olika datasystem samt god kunskap i engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad blir du en del av

Du blir en del av affärsområde Aeronautics. Aeronautics är en innovativ leverantör av flygsystem i världsklass, avancerade flygplansstrukturer och ett brett utbud av supportlösningar inom både civil och militär luftfart.

Du som söker detta kan bli en del av Aeronautics produktionsorganisation och området Sammanbyggnad och Komposit. Inom området ingår kompositproduktionen för Gripen, Robot 15 och Beyond Gravity (rymd-produkter), tillverkningen är från råmaterial till färdig kompositartikel eller hel sammanbyggnad. Totalt är det ca 300 medarbetare inom sammanbyggnad och komposit.

Om Saab
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är över 18 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

I denna rekrytering samarbetar Saab med Skill. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vid frågor vänligen kontakta ansvarig rekryterare XXX

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.