Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Saab söker Konfigurationsledare (CM)

Linköping, Sweden
Closing date: 22 August 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Saab söker nu en engagerad och driven konfigurationsledare (CM) till våra kontor i Karlskoga eller Linköping. I rollen kommer du att stötta projekten genom att planera, leda och följa upp status inom området konfigurationsledning för att säkerställa spårbarhet för konfiguration/dokumentation under produktens hela livscykel.
 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Du förväntas utfärda och upprätthålla CM-planer under såväl offertarbete som projektgenomförande.
  • Säkerställa att CM-planerna efterlevs i respektive projekt.
  • Du kommer att delta i olika forum för ändringshantering samt medverka vid olika tekniska genomgångar.
  • Du rapporterar också regelbundet läget avseende konfigurationsledning till projekt- och programledningen.
  • Du kommer också att vara delaktig gällande metodikutveckling inom ämnesområdet.

Du kommer även att vara delaktig i arbetet med kontinuerliga förbättringar gällande utvecklingsprocesserna i vårt verksamhetssystem samt identifiera och införa förbättringar i befintligt arbetssätt.

Din Profil

Vi söker dig som har ett stort intresse och engagemang för CM-frågor och vill anta utmaningen att vara delaktig i att vi lyckas utveckla framgångsrika system med god leveransprecision.

  • Du tycker om ordning och reda, är strukturerad, noggrann och social.
  • Du trivs med att jobba såväl enskilt som i team och tycker om att göra flera saker parallellt.
  • Vi ser helst att du har någon sorts teknisk bakgrund.
  • Dina arbetsuppgifter genomförs både på svenska och på engelska.
  • Även tidigare erfarenhet av CM arbete samt affärssystemet IFS är meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vänligen observera att längre ledtider kan förekomma då annonsen ligger uppe över sommaren. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här