Skip to content Go to main navigation Go to language selector
manufacturing.jpg

Saab söker montörer till civila flygplanstillverkningen!

Linköping, Sweden
Closing date: 20 August 2022

Din framtida utmaning
Din roll kommer att vara sammanbyggnadsmontör vilket innebär att du tillsammans med andra i ditt team monterar, nitar och tillverkar delar av Airbus eller Boeing. Teamet ansvarar för tillverkning, leveranser och kvalitet. Vi säkerställer din kompetens via vår egen utbildningsverksamhet om du inte fullt innehar den kunskapen vi eftersöker. Tjänstens arbetstid är skift.

Vi söker dig som vill anta nya utmaningar och tänker långsiktigt med en anställning hos oss. Vi lär dig yrket när du är på plats!

Den du är idag
Personliga egenskaper som vi lägger stor vikt vid är noggrannhet, hög arbetsmoral, tempo, laganda och en bra inställning. Som person ser vi att du är en flexibel och ansvarsfull person som är pålitlig och håller vad du lovar. Tidigare erfarenheter av montering är inget krav, dock kräver arbetet att du har anlag för att jobba praktiskt med händerna. Detta är ett arbete som passar dig, tjej eller kille, som kanske vill prova en helt ny inriktning i ditt yrkesliv.

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna ser vi att du;
• Har ett sinne för kvalitet och ett öga för detaljer
• Är en lagspelare som trivs med att jobba i team och är lätt att samarbeta med
• Har fysiken och hälsan som krävs för ett jobb där du står upp under ett helt arbetspass och lyfter, skruvar och monterar

Olika typer av bakgrund kan vara relevanta för denna tjänst, men du ska ha avslutat din gymnasieutbildning med godkända betyg. Det krävs även att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd.
För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. Detta krav gäller för vissa av tjänsterna som sammanbyggnadsmontör, beroende på placering.

Vad blir du en del av?
Du blir en del av affärsområde Aeronautics. Aeronautics är en innovativ leverantör av flygsystem i världsklass, avancerade flygplansstrukturer och ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart.

Du som söker kan bli en del av den civila sammanbyggnadsavdelningen som jobbar med Airbus och Boeing. Om du har några specifika önskemål kring detta vill vi gärna att du skriver det i ditt personliga brev.

I denna rekrytering samarbetar Saab med Skill. Urval påbörjas v.32 efter semestern. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.