Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Saab söker sammanbyggnadsmontörer

Linköping, Sweden
Closing date: 9 April 2023

Din framtida utmaning
Din roll kommer att vara sammanbyggnadsmontör vilket innebär att du tillsammans med andra i ditt team monterar, nitar och tillverkar delar av Airbus eller Boeing. Teamet ansvarar för tillverkning, leveranser och kvalitet. Vi säkerställer din kompetens via vår egen utbildningsverksamhet om du inte fullt innehar den kunskapen vi eftersöker. Tjänstens arbetstid är dagtid eller skift.

Vi söker dig som vill anta nya utmaningar och tänker långsiktigt med en anställning hos oss. Vi lär dig yrket när du är på plats!

Din profil du är idag
Ett krav för denna tjänst är att du ska ha avslutat din gymnasieutbildning med godkända betyg. Det krävs även att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Tidigare erfarenhet av montering är inget krav, dock kräver arbetet att du har anlag för att jobba praktiskt med händerna. Detta är ett arbete som passar dig som kanske vill prova en helt ny inriktning i ditt yrkesliv.

Personliga egenskaper som vi lägger stor vikt vid är noggrannhet, hög arbetsmoral, tempo, laganda och en bra inställning. Som person ser vi att du är en flexibel och ansvarsfull person som är pålitlig och håller vad du lovar.

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna ser vi att du;
• Har ett sinne för kvalitet och ett öga för detaljer
• Är en lagspelare som trivs med att jobba i team och är lätt att samarbeta med
• Har fysiken och hälsan som krävs för ett jobb där du står upp under ett helt arbetspass och lyfter, skruvar och monterar
 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd.
För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. Detta krav gäller för vissa av tjänsterna som sammanbyggnadsmontör, beroende på placering.

Vad blir du en del av?
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är cirka 18 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett av möjligheternas företag. Ett företag där mångfald ses som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Läs mer om oss här.

Du blir en del av affärsområde Aeronautics. Aeronautics är en innovativ leverantör av flygsystem i världsklass, avancerade flygplansstrukturer och ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart.

Du som söker kan bli en del av den civila sammanbyggnadsavdelningen som jobbar med Airbus och Boeing. 

I denna rekrytering samarbetar Saab med Skill. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

När du sökt tjänsten så kommer du få tillgång till en länk för en digital intervju med chat-roboten Hubert som tar ca 20-30 minuter. Vi ser gärna att du svarar på intervjun inom 48 timmar för att snabbt komma vidare i processen.

Vid frågor vänligen kontakta ansvarig rekryterare Jonna Svenson (jonna.svenson@skill.se)

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.