Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Saab söker sammanbyggnadsmontörer!

Linköping, Sweden
Closing date: 10 October 2023

Din framtida utmaning

Rollen som sammanbyggnadsmontör innebär att du tillsammans med andra i ditt team monterar, nitar och tillverkar delar till Airbus eller Boeing. Teamet ansvarar för tillverkning, leveranser och kvalitet av olika produkter. Du kommer arbeta på en taktad lina med högt tempo med fokus på kvalité och noggrannhet.


Anställningen startar med en utbildning på 6 veckor på Saabs egna utbildningsverksamhet för att ge dig rätt förutsättningar för att lyckas i rollen. Tjänstens arbetstid är dagtid eller skift.  

 

Din profil du är idag

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningar ser vi att du har ett sinne för kvalitet och ett öga för detaljer, då du kommer montera flygplansdetaljer. Personliga egenskaper som vi lägger stor vikt vid är hög arbetsmoral, laganda och en bra inställning. Som person ser vi att du är flexibel, ansvarsfull, pålitlig och håller vad du lovar.

Vi söker dig som har en fullständig gymnasieexamen och goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Tidigare erfarenhet av montering är meriterande, dock kräver arbetet att du har anlag för att jobba praktiskt med händerna samt har fysiken att arbeta stående under ett helt arbetspass med att lyfta, skruva och montera olika delar.
 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd.
För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. Detta krav gäller för vissa av tjänsterna som sammanbyggnadsmontör, beroende på placering.

 

Vad blir du en del av?

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är cirka 19 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett av möjligheternas företag. Ett företag där mångfald ses som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Läs mer om oss här.

Du blir en del av affärsområde Aeronautics. Aeronautics är en innovativ leverantör av flygsystem i världsklass, avancerade flygplansstrukturer och ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Du som söker kan bli en del av den civila sammanbyggnadsavdelningen som jobbar med Airbus och Boeing. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.
 

I denna rekrytering samarbetar Saab med Skill. När du sökt tjänsten så kommer du få tillgång till en länk för en digital intervju med chat-roboten Hubert som tar ca 20-30 minuter. Vi ser gärna att du svarar på intervjun inom 48 timmar för att snabbt komma vidare i processen. Andra steget i processen kommer att vara en digital intervju med oss på Skill. Går du vidare efter dessa steg kommer du att bli inbjuden till studiebesök på Saab för att uppleva din framtida arbetsplats samt genomföra ett arbetsprov för att visa på ditt handlag. Ovanstående moment i processen är obligatoriska för att vara aktuell för tjänsten.
Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Vid frågor vänligen kontakta ansvarig rekryterare Anna Olsson (anna.olsson@skill.se).