Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Saab söker sammanbyggnadsmontörer till Gripen!

Linköping, Sweden
Closing date: 27 June 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.
 

Din framtida utmaning

Vill du vara med att bygga ett av världens mest avancerade stridsflygplan? Vi söker dig som vill bli en del av vårt team inom sammanbyggnad och bidra i tillverkningen av Gripen.
Som sammanbyggnadsmontör kommer du vara en del av vårt dedikerade team där du får chansen att tillverka skrovet av Gripen genom olika moment såsom borrning, skruvning och nitning. Denna roll erbjuder en dynamisk arbetsmiljö där du har ett nära samarbete med ditt team, vilket ger dig en fantastisk möjlighet att växa och lära dig av erfarna kollegor.

Vi söker dig som vill anta nya utmaningar och tänker långsiktigt med en anställning hos oss.  Din resa hos oss startar med en omfattande och spännande 12 veckors utbildning där du får alla verktyg och kunskaper som behövs för att axla rollen!

Arbetstiden är förlagd dagtid.
 

Din profil

Detta är ett arbete för dig som har erfarenhet av montering eller dig som kanske vill prova en helt ny inriktning i ditt yrkesliv. Vi välkomnar alla som är redo att ta sig an utmaningen. Det viktiga är att du är en positiv lagspelare med sinne för kvalitet och öga för detaljer. Vi ser att du är en flexibel person och ansvarsfull person som håller vad du lovar.

Arbetet kräver att du har anlag för att jobba praktiskt med händerna, samt att du har fysiken och hälsan som krävs för ett jobb där du står upp under stora delar av arbetspassen som klarar av vissa ansträngande moment i lyft och montering.
 

Övriga krav för tjänsten
- Avslutad gymnasieutbildning med godkända betyg
- Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Befattning kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekomma fall, medföra krav på visst medborgarskap.
 

Vad blir du en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan. Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.
 

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Ansökningsförfarande

I denna rekrytering samarbetar Saab med Skill. Låt oss guida dig genom vår ansökningsprocess. Efter att du har ansökt kommer du att få tillgång till en länk för en digital intervju med vår chatrobot Hubert. Intervjun tar cirka 20-30 minuter, och vi ser gärna att du svarar inom 48 timmar för att snabbt gå vidare i processen. Som nästa steg kommer du att få en länk till ett digitalt kapacitetstest att utföra. Var noga med att hålla koll på din mejlkorg för att inte msisa några viktiga meddelande.

Om du går vidare efter dessa steg kommer du bli inbjuden till en digital intervju genom oss på Skill som kommer att hållas under v.24-28. Om du går vidare här ifrån kommer du genomföra ett arbetsprov på Saab för att visa på ditt handlag men även för att få en första glimt av din framtida arbetsplats. Arbetsprovet kommer att genomföras efter semesterperioden under v.34. Observera att ovanstående moment är obligatoriska för att vara aktuell för tjänsten. Tjänsten börjar med en utbildning med start 25/11.
Vi ser fram emot din ansökan och om du har ytterligare frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare, Jonna Svenson, på mejladress jonna.svenson@skill.se. Ta steget mot en spännande framtid genom att skicka in din ansökan idag!