Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Saab söker Sektionschef inom utveckling i Karlskoga

Karlskoga, Sweden
Closing date: 11 August 2024

Drivs du av att utveckla dina medarbetare, nya metoder och tekniskt avancerade produkter? Välkommen till vår spännande teknikintensiva värld!

Din framtida utmaning

Vi söker nu en sektionschef till Analysis & Systems Engineering inom mekanik för Missiles produkter i Karlskoga. Den består idag av ca 10 medarbetare som arbetar med analys och systemutveckling i våra utvecklingsprojekt. En viktig del i arbetet blir att stärka och brädda våra förmågor inom tekniska beräkningar. Du kommer att vara en del av ledningsgruppen för Mechnical Enineering och en viktig del i SAAB´s tillväxt genom rekrytering av nya medarbetare till din sektion.

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer inkludera att:

  • Vara en god förebild för SAABs värderingar
  • Vara delaktig och ha god insyn i sektionens leveranser
  • Coacha sektionens medarbetare
  • Bryta ner och följa upp områdets verksamhetsplan
  • Ansvara för kalkylunderlag inom ansvarsområdet
  • Medverka i ständiga förbättringar inom ditt ansvarsområde.

Den du är idag

För att du ska bli framgångsrik och trivas i denna viktiga roll krävs att du är bra på att bygga relationer. Du säkerställer att dina medarbetare har rätt fokus, kompetens och förutsättningar för att leverera enligt våra åtaganden. Du tycker att det är viktigt med närvarande ledarskap och att medarbetarnas utveckling står i fokus. Vi ser det som som meriterande att du har en bakgrund från produktutveckling eller Design & Engineering.

För att lyckas i rollen tror vi att du har:

  • Erfarenhet från ledande roller, helst med personalansvar.
  • Teknisk utbildning på universitets eller högskolenivå eller införskatt en teknisk förståelse via yrkeserfarenhet som vi bedömmer motsvarande.
  • Erfarenhet från arbeta inom produktuteveckling och en förståelse tekniska beräkningar,
  • Goda kommunikationsfärdigheter

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Frågor om tjänsten kan besvaras av:

Tomas Sjödin – 0734 186 483

Tomas.sjodin1@saabgroup.com

Alla former av kontakter som inte rör frågor om tjänsten, t ex från rekryteringsföretag/bemanningsföretag/annonssäljare, undanbedes.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här