Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
2799233.jpg

Säkerhetsfokuserad Operativ Föreståndare

Karlskoga, Sweden
Closing date: 9 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.


Som ett led i vår fortsatta tillväxt utökar vi nu organisationen med en Operativ Föreståndare till Dynamics produktion i Björkborn, Karlskoga.


Din roll

Din huvuduppgift blir att i samarbete med närmaste chef samt sektionschefer, produktionstekniker, skyddsombud och montörer, utföra löpande arbetsuppgifter som Föreståndare Explosiva varor inom avdelningen Tändrör.

Vår organisation söker en engagerad kollega som tar ett stort ansvar för säkerhets- och riskhantering inom vårat produktionsflöde. I rollen kommer du att vara ansvarig för att uppdatera och skriva nya riskanalyser vid förändringar samt granska befintliga analyser.

Rollen inkluderar även hantering av analysarbete vid mindre tändningar, analys vid orsaksutredningar och säkerhetsförbättringar i samarbete med arbetsledningen. Vidare ansvarar du för övervakning och hantering av explosivmängder och säkerställer att lagstiftning följs. Denna position erbjuder även möjligheten att växa och utvecklas, med möjlighet att skriva tillstånd efter utbildning och förvärvad kunskap.

Du kommer att samarbeta nära med övriga föreståndare på området, skyddsombud och sektionschefer för att säkerställa hög säkerhetsstandard. Vid behov agerar du som rådgivare för produktionsfrågor och löser utmaningar kring explosiv produkt-hantering.

Du gör detta samtidigt som verksamheten uppfyller ställda krav på kvalitet och ledtid. Du kommer att ingå i ett team med flera sektionschefer samt tekniker, kvalitets- och planeringsfunktion. I samverkan med hälsa, miljö och säkerhetsavdelningen har du stort fokus på att trygga en säker och miljövänlig arbetsplats för våra medarbetare.

Din profil

Vi söker en erfaren FEX-utbildad specialist som i samarbete med arbetsledningen dedikerat fokuserar på säkerheten inom avdelningen. Du har stort intresse och erfarenhet av arbete med explosiva varor och trivs med att arbeta i en operativ roll där framgången bygger på ett engagerat, prestigelöst och inkluderande arbetssätt.

Som person är du ansvarstagande, med ett genuint säkerhetstänk och förmåga att arbeta lugnt och metodiskt. Du har god kommunikationsförmåga och trivs med att arbeta i team. 

Om du är redo för en ny utmaning i en dynamisk och utvecklande miljö, ser vi fram emot att höra från dig! Berätta i din ansökan varför du skulle vara en perfekt match för vårt team. Dela med dig av dina erfarenheter och ambitioner – vi ser fram emot att höra från dig och lära känna dig bättre! Observera att annonsen kommer ligga publicerad över sommaren och därför kan längre ledtider förekomma. Återkoppling kommer att ske tidigast vecka 33.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.
 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här