Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Säkerhetsingenjör med fokus programvara

Malmö, Sweden
Closing date: 28 August 2022

Betydelsen av programvara ökar ständigt i våra produkter, vilket samtidigt ökar vikten av säkerhetsmedvetenhet kopplat till programvaran. Vi söker dig som brinner för integrering av programvara och vill bidra till att den används i våra produkter på ett säkert sätt!

Din roll

Som programvarusäkerhetsingenjör har du en mycket viktig roll att åstadkomma säker utveckling och integration av programvara i våra produkter. I en verklighet där programvara blir mer och mer betydande kommer du att jobba med kravställning och granskning av såväl intern som extern programvara och programvaruutveckling.

Du kommer vara en del av ett team av säkerhetsingenjörer samtidigt som du har en nära arbetsrelation med de ingenjörer som dagligen utvecklar och köper in stridslednings- och automationssystem. Du kommer ha en mycket viktig roll att betrakta programvaruintegrationen från ett holistiskt perspektiv för att säkerställa en hög och jämn säkerhetsnivå.

Huvudsakliga uppgifter:

 • Identifiering, analys, hantering och uppföljning av risker kopplade till programvara
 • Uppföljning av säkerhetsstandarder för utveckling av programvara, bland annat genom granskning av dokumentation och kod
 • Producera dokumentation som styrker att våra produkter är säkra från en programvarusäkerhetsperspektiv
 • Bidra till organisationens ständiga lärande, dels från våra egna projekt och dels från vår omvärld
   

Du kommer att arbeta från vårt kontor i Malmö. Rollen innebär en begränsad mängd resande, huvudsakligen till vårt varv i Karlskrona.

Din profil

Du som person har du god förståelse för konceptet risk och har förmågan att omsätta det till programvara i relation till våra produkter. Du har kunskap inom programmering och vill använda den för att hjälpa vår organisation att utveckla och använda programvara på ett säkert sätt, snarare än att utveckla den själv.

För att lyckas i rollen så är du socialt kompetent med god förmåga att interagera med en mängd olika kompetenser inom olika tekniska områden. Du har en god förståelse för hur en professionell relation med kunder och leverantörer ser ut. Som person är du är nyfiken, strukturerad, har förmåga att förstå komplexa system och är effektiv på att dokumentera ditt jobb.

Följande färdigheter är nödvändiga:

 • Relevant ingenjörsexamen, t.ex. inom programvara, risk, eller liknande
 • Förståelse för programvara och programvaruutveckling
 • Mycket god kommunikationsförmåga på svenska och engelska
 • Team-orienterad
   

Följande färdigheter är meriterande:

 • 2+ års erfarenhet av programvaruutveckling; erfarenhet av hantering av säkerhetsaspekter i utvecklingsprocessen är extra meriterande
 • Erfarenhet av riskarbete för komplexa system, speciellt förstående av kopplingen mellan felmoder i programvara och hårdvara
   

Den här positionen kräver att du genomgår en säkerhetsprövning baserat på gällande föreskrifter kring/av säkerhetsskydd. För positioner som kräver säkerhetsprövning kan det även gälla ytterligare krav om medborgarskap.
 

Vad du blir en del av

Hos oss får du möjligheten att påverka de produkter som försvarar våra gränser och bidrar till en säkrare omvärld. Du kommer vara del av flera projekt som ger dig möjligheten att utveckla dig själv, skapa om omfattande nätverk och vara del av världsledande varvsindustri.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system.

Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar.

Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Vill du veta med om livet som anställd på Saab? Kolla här!

Vänligen notera att vi inte kommer att agera på några ansökningar förrän efter semesterperioden, så du har chansen att fila ett extra varv på din ansökan för att göra den extra bra! Din ansökan föredras på svenska.

Frågor om positionen? Tveka inte att kontakta
Per Kårén, recruiting manager +46 734 34 10 92 eller,
Niklas Törngren, HR Specialist Recruitment +46 734 34 10 44

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.