Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Scaled Agile Head Coach

Göteborg, Sweden
Closing date: 16 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Vi söker dig som brinner för Team agilt och skalat agilt arbetsätt. Vi vill växa tillsammans med dig för att nå vårt viktigaste mål på Saab – att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Group IT har implementerat ett skalat agilt ramverk och tillhörande arbetssätt. Nu förbereder vi för förvaltning och vi söker en medarbetare till Organisational Support för en roll som Scaled Agile Head Coach. De arbetsuppgifter som ingår i rollen är att utveckla, underhålla och upprätthålla Group IT Scaled Agile Framework, förbereda och facilitera Sync and align samt Coacha och träna organisationen i Scaled agile Way of Working.

Owner Group IT Scaled Agile Framework

 • Säkerställa alignment av Agila Team Coacher inom Group IT
 • Utveckla, underhålla material relaterat till Group IT Scaled Agile Framework (workshops, verktygsguider, utbildningsmaterial inkl. e-learning, mallar, Scaled Agile Framework etc.)
 • Säkerställa att Jira och Confluence används enligt Group IT Scaled Agile Framework.
   

Sync & Align Facilitator

 • Organisera och leda sync and align week
 • Facilitera Sync & Align möten
   

Scaled Agile Head Coach

 • Agera Scaled Agile Head Coach för Group IT Scaled Agile Framework
 • Utbilda och coacha medarbetare Group IT Scaled Agile Framework

Din profil

Vi söker dig som är en strukturerad och självgående person med en god servicenivå och servicegrad. Din flexibilitet och orädsla gör att du lättsamt kan anpassa dig till olika situationer och utmaningar. Du har en god kommunikativ förmåga, vilket gör att jag kan förmedla information och idéer tydligt och effektivt. Din energiska natur hjälper dig att hålla högt tempo och engagera andra omkring mig. Dessutom besitter du god ledarskapsförmåga, vilket gör att du kan leda och inspirera ditt team mot gemensamma mål.

Vi ser gärna att du har

 • Mycket god kunskap i Skalat Agilt arbetssätt, Safe
 • Certifiering inom PSM
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
 • Universitet/Högskoleexamen eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom relevant område (Informationsteknik eller närliggande område)

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren!