Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Scrum Master

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
31 January 2022
Apply for this job!

Saab växer snabbt och står inför en lång och spännande resa. På denna resa spelar IT en väsentlig roll och för närvarande söker vi en driven och engagerad Scrum Master till vårt team i Linköping. Har du erfarenhet från arbete som Scrum Master och gillar att arbeta i en arbetsmiljö där mycket händer vill vi gärna ha dig ombord.

Din framtida utmaning

Som Scrum Master kommer du arbeta i ett team som jobbar inom Saab Group-IT som utvecklar och underhåller IT-miljön inom Saab. Du kommer agera Scrum Master för team som jobbar med såväl framtagande av mjukvara och systemlösningar samt förvaltning och support. Tillsammans bygger och underhåller vi system för våra kunder runt om i världen.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Sprintplanering
  • Daily stand-ups
  • Värna om ett agilt arbetssätt inom teamet
  • Scrum-of-scrums
  • Hålla Retrospektives

Den du är idag

Vi söker dig som är öppen, social och trivs att arbeta i grupp. Du är målinriktad, brinner för att ta dig an nya utmaningar och att utvecklas. Du har en vilja att samordna, planera och hålla ordning, samtidigt som du är pragmatisk.

Vi tror att du har erfarenhet inom några av följande för att passa in i ovanstående roll:

  • Högskoleexamen inom relevant område
  • Flera års erfarenhet som Scrum Master
  • Arbete i team och kommunikation mellan team
  • Arbetat med verktyg som Jira, Confluence, Azure DevOps

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Du kommer att tillhöra Group IT, den en del av Saab-koncernen som ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, storage, nät och klienter mm. Group IT ansvarar även för driften av datorhallar med kringutrustning samt tillhandahåller systemutvecklingsstöd och programanpassning.

Du kan läsa mer om Saab som företag här.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Om du vidare vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre kan du hitta berättelser från några av våra anställda här.

Sista ansökningsdatum: 2022-01-31.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Tveka därför inte att söka redan idag. Vi ser fram mot din ansökan!


Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.