Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Security audit manager

Linköping, Sweden
Closing date: 6 December 2022

Nu kommer en unik möjlighet då Saab förstärker sin säkerhetsfunktion inom området säkerhetsskydd!

Din roll

Vi inom Group Security står inför spännande utmaningar att möta framtiden med ökade säkerhetshot och nya externa krav. För att kunna erbjuda bättre stöd till verksamheten på Saab utökar Group Security bemanningen inom säkerhetsskyddsområdet.

I din roll som Security audit manager har du en central roll i arbetet att utveckla, stödja och följa upp kontrollverksamheten kopplat till säkerhetsskydd inom Saab.

Dina arbetsuppgifter kommer att omfatta kontroll och uppföljning av verksamhetens arbete med säkerhetsskydd och signalskydd. Arbetsuppgifterna innebära stora kontaktytor med verksamheten och har som huvudfokus att ge verksamheterna stöttning inom säkerhetsskyddsarbetet genom utförandet av kontroller, vägledningar och utbildning. Du ansvarar för omvärldsbevakning inom säkerhetsskyddsområdet. Du utbildar och coachar medarbetare både inom och utanför din egen organisation.

Vi erbjuder dig ett arbete där både dina teoretiska och praktiska färdigheter kommer till användning.
 

Möjlig placeringsort: Stockholm och Linköping. Resor kommer att förekomma i arbetet.

Nu har du chansen att kunna påverka din vardag inom ett av de ämnen som just nu verkligen är på tapeten runt om i världen. Vi kommer erbjuda dig en spännande roll där vi alltid har din personliga utveckling i fokus! Tveka inte att söka redan idag!


Din profil

Du har en god förmåga att kunna sätta dig in i och förstå verksamhetsprocesser ur ett säkerhetsperspektiv. Du kan hantera och formera information från ostrukturerad till strukturerad form och har förmåga att prioritera, även under hög arbetsbelastning. Din kommunikativa och pedagogiska förmåga kommer väl till pass här, och du känner dig bekväm med att genomföra presentationer och hålla i utbildningar för olika målgrupper.

Du har:

 • Du har en relevant eftergymnasial utbildning såsom högskole- eller yrkeshögskoleutbildning inom säkerhetsområdet, eller annan utbildning kompetens och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

 • Du har dokumenterad erfarenhet av arbete med kontrollverksamhet inom säkerhetsskydd, och tillämpning av lagstiftning inom området.

 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska

 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska

 • B-körkort

Meriterande:

 • Erfarenhet av att leda och genomföra säkerhetsskyddsanalyser/särskilda säkerhetsskyddsbedömningar.

 • Erfarenhet av säkerhetshandläggning relaterat till skyddsobjekt, skyddade transporter, vapen och ammunition eller explosiva varor.

 • Erfarenhet och kunskaper om tekniska bevakningssystem.

 • Erfarenhet av arbete med avlyssningsskyddade utrymmen.

 • Erfarenhet av arbete med signalskydd.
   

Personliga egenskaper kommer att utgöra en viktig del i vårt urval. Som person är du drivande och har god initiativförmåga. Du har god förmåga att samarbeta med andra och skapa goda relationer med fokus på samverkan både inom och utanför din egen organisation. Du har förmåga att arbeta självständigt och kan fatta beslut inom ramen för ditt uppdrag.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt urvalstester.


Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här

Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats. Vill du bli en del av vår resa? Den här chansen vill du inte missa, ansök idag!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.