Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Sektionschef - Aerodynamik

Location
Linköping, Sweden
Closing date
30 January 2022
Apply for this job!

Område E/F Aeronautical Engineering ingår i en av Aeronautics utvecklingsavdelningar och har ca 100 medarbetare fördelade på sju sektioner. Områdets uppgift är att genomföra utvecklingsuppdrag och tekniska studier, samt stödja affärsområdets produkter i tjänst inom följande teknikområden:

-  Aerodynamik

-  Flygmekanik och prestanda

-  Styrsystem

Sektionen Aerodynamik ansvarar för allt aerodynamiskt arbete på Saab AB, detta innebär främst:

-  Aerodynamisk design

-  Ta fram aerodata för prestanda och flygmekaniska beräkningar

-  Ta fram aerodynamiska laster

Metoder som används är:

-  Strömningsberäkning med CFD

-  Vindtunnelprov

-  Analys av data från flygprov

Att vara verksamhetsansvarig chef på utvecklingsavdelningen är ett mångfacetterat, krävande, roligt och utvecklande uppdrag. Verksamhetsansvarig chef ska:

*                    Utöva gott ledarskap

*                    Leda projekt inom sektionen

*                    Vara arbetsgivare och hantera arbetsrätt, arbetsmiljö, säkerhet, osv.

*                    Säkerställa en effektiv verksamhet som använder endamålsenliga processer, metoder och verktyg samt en sund produktutveckling över hela livscykeln så att utvecklingsuppdrag kan genomföras enligt åtagande beträffande tid, teknik och ekonomi.

*                    Säkerställa ett framåtblickande och strategiskt arbete på linjeenheten avseende teknik, produkt, kompetens och förmåga

*                    Vara kontaktyta inom Saab avseende aerodynamik.

*                    Kunna möta kunder, leverantörer och partners inom sitt teknikområde

Du sitter i områdets ledningsgrupp där du är med och utvecklar hela områdets förmåga.

Vi söker dig som vill leda arbetetet med aerodynamisk design och analys av våra nuvarande och kommande flygplan.

Vi söker dig som är drivande och är van vid att påverka och ta ansvar. Du gillar att utveckla människor och verksamhet samt är tekniskt intresserad. Som person har du god kommunikativ förmåga och är resultatorienterad. Din uppgift blir bl a att skapa förutsättningar för en fortsatt positiv utveckling av sektionen.

Som sektionschef arbetar du både strategiskt och operativt som projektledare och dina kontaktytor är både externa och interna, nationella och internationella. Din bakgrund är teknisk högskoleutbildning samt erfarenhet och stort intresse av flygteknisk utveckling. Goda kunskaper i engelska förutsätts.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

.