Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Sektionschef - Guidance, navigation and control

Location
Karlskoga, Sweden
Closing date
29 November 2020
Apply for this job!

Din roll


Vi söker nu en sektionschef till vår sektion Guidance, navigation and control med placeringsort Karlskoga. GN&C-sektionen ansvarar för systemarbete och algoritmutveckling kring guidance, navigation and control samt för utveckling av simuleringsmodeller. Sektionscheftjänsten är en operativ roll med många kontaktytor och mycket som pågår samtidigt. Det gör att du behöver vara en god kommunikatör, både in mot sektionen och ut mot resten av företaget. I många lägen krävs finurlighet och kreativitet för att hitta bra lösningar på de situationer som uppstår.

I din roll som sektionschef kommer du att ingå i avdelningens ledningsgrupp. Det här är dock en liten sektion. Det gör att sektionschefsarbetet inte kommer att vara en heltid utan behöver kompletteras med andra typer av arbete. Vad det arbetet är beror på vilken bakgrund du har. Det kan vara utvecklingsarbete inom sektionens ansvarsområde, men det kan också vara något annat.

Din profil


Kompetensutveckling och välbefinnande för dina medarbetare, både på kort och lång sikt, är din viktigaste arbetsuppgift och du måste vilja ta det ansvaret. Vi har stora åtaganden framför oss och det är din uppgift att engagera och entusiasmera medarbetarna så att de orkar, vill och kan prestera på sin allra bästa nivå. Du behöver tycka om och kunna hantera att verkligheten förändras hela tiden och att det är du som måste lösa de problem som uppstår.

Oavsett om du har kunskaper inom teknikområdet eller inte behöver du ha ett djupt intresse för teknik. Din utbildningsbakgrund är ingenjör eller liknande. Om du har erfarenhet av ledande befattning är det meriterande.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vad du blir en del av
 

Här på Saab vill vi alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt men också i vår strävan efter att vara en arbetsplats med utrymme för nytänkande, samverkan och mångfald. Tillsammans arbetar vi mot samma mål – att göra världen till en säkrare plats.

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Avdelningen System Design är en del av utvecklingsavdelningen och har ca 120 medarbetare som arbetar inom hela utvecklingskedjan från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård. Avdelningen är fördelad på två orter, Karlskoga och Linköping. Den aktuella tjänsten har placering på Dammbro-kontoret i Karlskoga.