Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Sektionschef - HW Enabling Software

Stockholm, Sweden
Closing date: 26 June 2024

Saab är en plats där lagarbete får saker att flyga - Bokstavligen. Häng med oss och upplev vår stöttande och trevliga arbetsplats!

Din roll

I rollen som sektionschef har du personal- och budgetansvar och du kommer få möjlighet att utveckla både människorna och tekniken i våra projekt. Ingenjörerna du leder är en blandning av seniora experter med lång erfarenhet, till nyutbildade med ett starkt driv att utvecklas och lära sig mer inom området. I rollen förväntas du arbeta med övergripande visioner och riktningar samt vara en coachande, vägledande och motiverande ledare för dina medarbetare.

Du verkar inom området HW Test Design tillsammans med övriga sektionschefer som samverkar mycket och hjälps åt att lösa de utmaningar som sektionen står inför. Vi stöttar varandra dagligen och arbetar prestigelöst mot verksamhetens gemensamma mål.

Några av teamen arbetar bland annat med att utveckla och underhålla testramverk som används i våra testriggar. Hos oss är det kritiskt att hårdvara, elektronik och mjukvara fungerar väl tillsammans och det är en kontinuerlig resa att bygga upp nya samt optimera befintliga system. Andra team sitter med uppstart av kort med tillhörande drivers och bit-kontroller, där man, utifrån aktuell platform, tar fram embedded linux eller bare metal-OS och tillhörande applikationer. De flesta ingenjörerna i teamen har en bakgrund inom elektronik och datavetenskap. Med anledning av det ser vi att det är viktigt att du också är bekant inom dessa områden, för att kunna förstå uppkomna utmaningar och möjligheter.

Din profil

Vi tror att dina gedigna erfarenheter av en ledande roll, förmodligen som chef eller projektledare, har gett dig ett komplett ledarskap. Du har ett genuint intresse för att utveckla människor och har förmågan att motivera och inspirera dina teammedlemmar. Du är trygg i det operativa arbetet samtidigt som du trivs med att arbeta strategiskt och långsiktig. Du kommunicerar effektivt och har förmågan att leverera komplexa budskap på ett tydligt sätt.

För att lyckas i rollen har du:

  • Civilingenjör eller högskoleexamen eller motsvarande inom elektro, datalogi eller likande
  • Erfarenhet av att ha arbetat med hårdvarunära mjukvara
  • Minst två års erfarenhet av en ledande befattning
  • God teknisk förståelse, gärna från liknande arbete

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan. Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi ser fram emot din ansökan!