Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Sektionschef - Produktionsteknik på Saab Dynamics

Motala, Sweden
Closing date: 2 June 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Vår produktion i Östergötland växer och vi förbereder oss för framtida utmaningar genom att utöka med en ny chef som kommer att ansvara för metoder och arbetssätt för våra produktionstekniker i Motala.

I din roll som Sektionschef arbetar du utifrån perspektivet att uppnå en lärande organisation med engagerade medarbetare som bidrar till positiv utveckling genom att de förstår företagets utmaningar, affärsidé och övergripande målsättningar.

Som chef är ditt fokus att driva utveckling inom den egna avdelningen samt att eftersträva rätt kvalitet till rätt kostnad, vilket innebär att ständigt vara proaktiv gällande förbättringar. Vi ser att du strävar efter att medverka aktivt till att uppfylla kundens förväntningar med bibehållen eller lägre kalkylerad tillverkningskostnad.

Arbetsområden kommer mer detaljerat bl.a. att involvera:

  • Personalledning-utveckling och rekrytering inom verksamhetsområdet

  • Utveckling av metoder och arbetssätt

  • Kapacitetsberäkningar och resursfördelning

  • Optimering av kvalitet, metoder, material och personal

  • Introduktion och utbildning av personal

  • Arbetsmiljöansvar

Det är viktigt att du som Sektionschef skapar dig kännedom om verksamhetssystemet, lagar, regler och arbetsrutiner.

Din profil

För att lyckas i rollen ser vi att du har erfarenhet utav ledarskap samt är tekniskt intresserad. Har du tidigare varit linjechef är detta meriterande. Det viktigaste är att du har förmågan att hantera målstyrning och uppföljning samt kan tillgodogöra dig och förmedla information. Vi ser även att du har kunskaper och erfarenhet av arbete med Lean Production samt att du är öppen för att utmana befintliga arbetssätt i syfte att hitta nya effektiva sätt.

Utöver ovanstående har du:

  • Högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande erfarenhet

  • God kommunikation på svenska och engelska, muntligt och skriftligt

  • God kännedom om de lagar och regler som styr arbetsmiljö och arbetarskydd

  • Datavana på en god nivå

Som person är du engagerad, prestigelös, kommunikativ och förtroendeingivande då arbetet innebär att samarbeta med flera funktioner inom och utanför företaget. Du trivs i rollen att driva flera delprojekt parallellt, arbeta systematiskt och dokumentera ditt arbete. Du ser personalen som den främsta tillgången och motiverar genom ett engagerat ledarskap. Du arbetar även fokuserat med att skapa förutsättningar för medarbetarna och för att företaget ska nå framgång.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här