Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
procurement.jpg

Sektionschef - Project Procurement

Linköping, Sweden
Closing date: 15 September 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Vi söker nu dig som brinner för inköp och vill leda den grupp av Strategiska Inköpare som hanterar vårt kanske mest spännande produktområde inom Saab.

Du kommer att ingå i ledningsgruppen för Sourcing and Supply, inom Special Mission och Regional Aircraft (SMRA). Vi på SMRA levererar ett brett utbud av tjänster och produkter, bl. a GlobalEye Special Mission flygplanet som är aktuell i ett flertal globala kampanjer. Vi verkar på den militära och civila marknaden där kunderna och deras förväntningar alltid står i centrum.

Sourcing and Supply som område äger upphandlings- och relationsansvaret med leverantörerna för alla produkter, system och eftermarknadslösningar inom SMRA och befinner sig i en stark tillväxtfas. Våra Strategiska Inköpare ansvarar för drivningen av Supplier Teams på ett integrerat och dynamiskt sätt med Supply Chain, Supplier Quality och Designfunktionerna.

Som chef för Project Procurement ansvarar du för en växande grupp självgående och erfarna medarbetare. Du förväntas ha god insyn och delaktighet i affärerna och kan supportera medarbetarna i tunga förhandlingar med internationella leverantörer. Då vår verksamhet styrs av flygmyndigheter blir du ansvarig för implementationen och vidmakthållande av luftvärdighetskrav inom produktion, utveckling och underhåll av flygmateriel.

Din profil

För att lyckas i rollen har du kunskap kring flygverksamhet, ett högt engagemang och ett positivt förhållningssätt. Du behöver också besitta förmågan att kunna förstå affärernas prioriteringar, hjälpa gruppen att prioritera och nå sina mål. Rollen kräver ett nära samarbete inom ledningsgruppen för Sourcing and Supply, där fokus på helheten och förmågan att kunna arbeta tvärfunktionellt är viktigt.

Du är initiativrik och håller en hög servicenivå gentemot interna intressenter, alltid med hög standard av leveransen och affärsinriktning. Du är en kommunikativ och affärsdriven ledare som tycker om internationella relationer. Du drivs av att utveckla, coacha och supportera dina medarbetare.

Du har;

  • Erfarenhet av flygverksamhet alternativt ett brett nätverk inom Saab
  • Universitetsexamen eller motsvarande erfarenhet inom området inköp
  • Gedigna kunskaper och erfarenheter inom inköp inom ett större industriföretag
  • Minst 5 års erfarenhet av ledarskap
  • Du är flytande i engelska och svenska, både i tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här