Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Sektionschef Decision Support System CD (Beslutstöd Gripen CD)

Linköping, Sweden
Closing date: 24 May 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Som sektionschef för Decision Support System CD (Beslutstöd Gripen C/D) är du både ansvarig linjechef för verksamheten och projektledare för uppdragen. Arbetet omfattar ansvar för personal, tid, teknik och ekonomi. Du är delaktig i det dagliga arbetet och ansvarar för att leda det operativa och strategiska arbetet inom sektionen över hela Gripen C/D livscykel. Du blir del av områdets ledningsgrupp där du är med och driver och utvecklar hela områdets ledar- och utvecklingsförmåga.


Du ansvarar för all utveckling av MG61-06 Decision Support C/D vilket innehåller funktion för sensorfusion, situationsanalys, sensorstyrning och ruttplanering. Materielgruppen innehåller endast mjukvara (ingen hårdvara).


Sektionen har idag ca 12 medarbetare och konsulter plus ett Combitech team i Vita Huset.

Din profil

Vi söker dig som är drivande, van att ta ansvar och bra på samarbete. Du gillar att utveckla både människor, verksamhet och teknik. Som sektionschef arbetar du både strategiskt och operativt med många kontaktytor så god kommunikationsförmåga och fokus på resultat är viktigt. Du har ett intresse av Agila arbetssätt och ledarskap.

Din bakgrund är teknisk högskoleutbildning med erfarenhet och intresse av system- och mjukvaruutveckling. Meriterande med erfarenhet av Agila arbetssätt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.


Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.


Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.


Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här


Sektionen ingår i området Decision Support Systems som idag har ca 65 medarbetare fördelade på 4 sektioner:

  • Decision Support System C/D (denna annons)

  • Tactical Control & Data Fusion E/F 1

  • Tactical Control & Data Fusion E/F 2

  • Route Planning & Guidance E/F

Rekryterande chef:

Erik Kindgren, 073 - 437 48 12
Områdeschef Decision Support Systems

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.