Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Sektionschef Electrical Systems Submarine i Malmö

Malmö, Sweden
Closing date: 14 August 2022

På Saab Kockums är vi på en exceptionell resa med ett tydligt mål – att hålla vårt samhälle säkert. Vi uppnår vårt mål med spännande projekt som utmanat oss både tekniskt och organisatoriskt. Vi söker dig som har erfarenhet att leda, tycker om att ta en operativ roll och har vad som krävs för att leda i förändring samt har en ledarstil som inspirerar medarbetarna.

Din roll

Du kommer leda och utveckla ett växande team på 10-15 elsystemingenjörer, som ansvarar för systemutveckling av fartygets elsystem i våra ubåtsprogram.

De huvudsakliga tekniska ansvarsområdena inkluderar framdrivningssystemet, huvudbatterisystemet, elkraftgenerering, kraftdistribution, elektriska motorer, belysningssystemet och kabelspecifikationer.

Rollen som sektionschef är operativ där du behöver använda både din tekniska förståelse samt ledarskapsförmåga för att arbeta nära ditt team och kunna säkra våra projektleveranser.

Som ledare driver och motiverar du ett engagerat och erfaret team samtidigt som du uppmuntrar dem till självledarskap och personligt ansvar. Du arbetar även för att skapa en hjälpande och stöttande organisation både inom och utanför sektionen. Du definierar individuella mål samt projektmål för samtliga medarbetarna samtidigt som du stöttar i det dagliga arbetet.

Du rapporterar till Head of Mechanical Systems & Electrical (MSE) och du kommer bli en del av MSE:s ledningsgrupp. Där tar du en aktiv roll i det strategiska arbetet, exempelvis långsiktig resurs- och kompetensplanering, processutveckling, samarbete mellan teamen, vidareutvecklar tekniska roadmaps och affärsplaner.

Tjänsten är i Malmö, där sektionen är baserad. Produktionen och verifiering genomför på annan ort, antingen i Karlskrona eller hos underleverantörer och tjänsten förväntas därför ha cirka 15 resdagar per år.


Huvuduppgifter:

 • Ansvar för projekten genom korrekt resurssättning, i form av kompetens och antal för att möjliggöra leveransförmåga
 • Ansvarig för den tekniska kvaliteten på teamleveranserna
 • Ansvarig för eget offertarbete, linjebudget och projektbudget inom sektionen
 • Leda linjeaktiviteter inklusive resultatstyrning, löner, kompetensförsörjning, processutveckling och strategiskt arbete
 • Ansvarig för teknik- och kompetensplaner för egen sektion
   

Din profil

Vi söker dig som har ett genuint intresse för människor och teknik. Du behöver vara lösningsorienterad, ha en förståelse för vikten med att interagera och arbeta tvärfunktionellt för att hitta de bästa lösningarna på våra komplexa problem. För att lyckas i rollen behöver du snabbt kunna få en överblick och förstå affärer, bygga nätverk och få ett förtroende inom Saab Kockums. Vi tror att du har en teknisk bakgrund inom området kombinerat med en strategisk syn, du arbetar både strukturerat och långsiktigt, men kan ta snabba beslut när det behövs. Du är motiverad och söker nya sätt för att förbättra effektiviteten och för att nå våra mål. Du har förmågan att förstå och analysera tekniska problem och utmaningar inom ditt teknikområde för att kunna fatta beslut och stötta medarbetare.

På Saab tror vi på balans mellan arbete och privatliv och vi hoppas att du har den erfarenheten för att hitta en bra balans mellan arbete och fritid, men kan lägga i en extra växel när det behövs. Vi är stolta över vår vårdande miljö, där alla är olika samtidigt som vi arbetar mot samma mål – att skydda människor och vårt samhälle.

Vi söker dig som

 • Har erfarenhet av att leda ingenjörer som sektionschef/linjechef eller projektledare, har erfarenhet att arbeta med organisationer i förändring och med stora projekt
 • Har en examen som civilingenjör inom elektroteknik eller motsvarande
 • Mycket god kommunikationsförmåga i svenska och engelska, både i tal och skrift


Meriterande om du har

 • Kunskaper inom ett eller flera område – elsystem, batterisystem, systemteknik, kravanalys
 • Sjö- och ubåtskunskap
 • Kunskaper om Saabs system och arbetssätt

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system.

Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Rekryteringsprocessen kommer inte att påbörjas innan sista ansökningsdatum.

Frågor om tjänsten?

Kontakta rekryterande chef Henrik Hed

henrik.hed@saabgroup.com

+4673 - 43 41 403

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.