Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Sektionschef Elektronikutveckling Dynamics

Location
Linköping, Sweden
Closing date
12 December 2021
Apply for this job!

Vill du leda och ingå i ett team som uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans, då har du kommit rätt!

Din framtida utmaning

Vi söker nu en sektionschef med ett prestigelöst arbetssätt och med god förmåga att skapa förtroende och relationer. Du kommer att ansvara för en grupp om ca 20 medarbetare och konsulter, vars huvudsakliga uppdrag är att bidra med elektronikkompetens inom områdena elektroniksystem och elektronikkonstruktion. Du kommer i din roll som sektionschef ansvara för att coacha, vägleda och motivera dina medarbetare för att nå individuella samt projekt och linjegemensamma mål. Du kommer också att jobba tätt tillsammans med dina sektionschefskollegor inom avdelningen product platform & Verification för att på ett effektivt sett leda och fördela arbetet inom och mellan sektionerna. 

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Den du är idag

Vi söker dig som har erfarenhet av produktutveckling, varav erfarenhet inom elektroniksystem är meriterande men inte ett krav. Det viktiga är att du har en vilja att utvecklas som ledare. Önskvärt är att du har tidigare ledarerfarenheter inom just utveckling, antingen i rollen som linjechef eller projektledare. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där våra ledord i form av Precision - Teamwork - Resultat står i centrum för vårt urval. För oss är det viktigt att kunna fokusera och göra saker rätt från början, ha förmågan att lyfta blicken och tänka utanför den egna gruppen samt generera resultat genom att hugga i när det verkligen gäller.

Att utveckla både medarbetarna och verksamheten ligger dig varmt om hjärtat. Du lägger stor vikt att i din ledarroll fungera som ett föredöme i organisationen vad gäller ledarskap, kommunikation, engagemang, samarbete och har en tro på att teamet är starkare än individen.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad blir du del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk. Product Platform & Verification består idag av ca 180 medarbetare fördelat på nio sektioner varav fyra finns Karlskoga och fem i Linköping. Avdelningens huvudsakliga uppdrag är elektronikutveckling och systemverifiering.

På Saab vill vi alltid ligga steget före, både när vi utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt men också i vår strävan efter att vara en arbetsplats med utrymme för nytänkande, samverkan och mångfald. Tillsammans arbetar vi mot samma mål – att göra världen till en säkrare plats.

Vid frågor angående tjänsten, kontakta rekryterande chef Klas Wahlström +46 73 4461176

Sista ansökningsdatum 2021-12-13

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.