Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Sektionschef Engineering

Arboga, Sweden
Closing date: 31 May 2023

Vill du leda en sektion med mångfasetterad verksamhet inom komponent underhåll? Engineering inom Maintenace Modification & Supply, Gripen Sustainment, Aeronautics har ansvar för att etablera, vidmakthålla och utveckla underhållsförmåga för alla apparater i våra produkter. Låter det intressant att leda och utveckla drivna och erfarna medarbetare inom detta område? Då letar vi efter dig!


Din roll

Som sektionschef har du ansvar för att utveckla och vidmakthålla kompetens inom området komponent- och apparatunderhåll för teknikområde elektronik vilket b.l.a innehåller komponenter inom avionik, som ex. radar, presentation och radio, du samverkar med flera funktioner för att ge ett optimalt stöd till vårt produktionsavsnitt för att skapa en effektiv och störningsfri produktion. 


Du har såväl personal- som verksamhetsansvar för sektionen. Det innebär att arbeta med rekrytering och utveckling av medarbetare, utveckling av teamen inom sektionen samt yttersta ansvaret för tidplan, tekniskt läge och ekonomi för sektionens verksamhet. Ett mångfacetterat, krävande, roligt och utvecklande uppdrag, för dig som vill jobba med såväl teknik som människor.

Sektionen ingår i område engineering som finns representerat i Arboga och Linköping, sektionen består idag av 20 medarbetare och placeringsort är Arboga.


Du ingår i områdets ledningsgrupp där du är med och utvecklar hela områdets förmåga, i form av strategier och stöttning mellan sektionerna.

Din profil

  • Vi söker dig som är en drivande och inspirerande ledare som kan skapa en verksamhet där medarbetarna känner engagemang för helheten.
  • Du är såklart lyhörd och kommunikativ, både med medarbetarna inom sektionen men också med gränssnitt inom företaget och avdelningen samt med våra kunder.
  • Du har erfarenhet från att leda andra och är intresserad av att vara med och utforma effektivare arbetssätt och metoder.
  • Du förväntas känna och förstå din verksamhet, de affärer där vi verkar och dina medarbetare.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet då tjänsten bygger på förtroende och tillit från såväl medarbetare som områdets ledningsgrupp.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

En del av

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.