Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Sektionschef Flygutprovning – Navigering och Kommunikation

Linköping, Sweden
Closing date: 2 April 2023

Din framtida utmaning

Utprovningen av taktiska system på Gripen är vårt uppdrag och vi behöver nu en ny sektionschef till vårt härliga team.

Din uppgift blir att leda, utveckla och ansvara för verksamhet inom sektionen Navigering och Kommunikation. Utprovningsarbetet är inne i en spännande period av intensiv provverksamhet och den genomförs i simulatorer, riggar och i flygplan. Som sektionschef har du ett strategiskt och operativt verksamhetsansvar för sektionen, ekonomiansvar samt personalansvar för ca 10 medarbetare.

Du blir en del av områdets ledningsgrupp som tillsammans har ansvaret att driva och utveckla områdets förmåga. Stort fokus ligger på samarbete mellan sektioner och områden för att lösa en gemensam uppgift.

Den du är idag

Vi söker dig som vill vara med och ta ansvar för våra leveranser, driva och utveckla vår verksamhet framåt. Vi vill också att du har ett stort intresse för att leda och utveckla människor. Kommunikation och samverkan är viktiga ledord i vår verksamhet.

Lämplig bakgrund är högskoleingenjörs- eller civilingenjörsutbildning eller annan erfarenhet. Tidigare erfarenhet av ledarrollen är en merit. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut så skicka in din ansökan redan idag.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Området Taktiska System och Integration, en del av avdelningen Flygprov och Verifiering, ansvarar för provning inom ett brett spektrum av teknikområden så som avionik- och mjukvaruintegration, radar och elektrooptiska sensorer, cockpit och displaysystem (HMI), navigering, kommunikationssystem, telekrig/egenskydd (EW), spaning, vapenintegration, träningssystem och stödsystem. Den största mängden utprovning sker i Gripen.

Hos oss arbetar du kund- och produktnära i tätt samarbete med utvecklingsavdelningen.

För att nå en optimal utprovning har vi ett nära samarbete med utvecklingsavdelningen, övriga områden inom flygprovverksamheten samt leverantörer och kunder. Arbetsklimatet präglas av prestigelöshet, gott samarbete och att alla hjälper till där det behövs.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.