Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Sektionschef för Flight Test inom avdelningen Flight Operations

Linköping, Sweden
Closing date: 16 June 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi söker dig som vill leda vår flygprovorganisation, Flight Test, som är en del av Saab´s designorganisation för Special Mission flygplan. Sektionen utgör en viktig del av det designarbete som görs för att kunna certifiera flygplan. Flight Test är organiserad i en grupp med testpiloter och en grupp med flygtestingenjörer och betjänar tre designorganisationer.

Som linjechef för Flight Test är din roll att ansvara för ledningen och styrning av sektionen i dess dagliga verksamhet. För att ge dig rätt förutsättningar kommer du att arbeta nära Chief Test Pilot (CTP) som är operationellt ansvarig för all provflygverksamhet.

Du kommer att vara en viktig del av Ledningsgruppen för avdelningen Flight Operations. Avdelningen består av drygt 60 medarbetare fördelade på 4 sektioner, Corporate Flight Services och Flight Test baserat i Linköping medans Special Flight Operations är baserat i Nyköping och Airport Technology i Arboga/Sundsvall.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som linjechef;

 • Vara ansvarig linjechef omfattande bl.a personal- och arbetsmiljöansvar.
 • Kort/långsiktig resursplanering, kompetensplanering och rekrytering.
 • Utveckla och implementera strategier, verksamhetsmål och planer för sektionen och dess medarbetare.
 • Att säkerställa att arbetet bedrivs i enlighet med gällande flygtestrutiner och processer, Flight Test Operations Manual och Standard Operational Procedures Manual.
 • Vidareutveckla affärs- och tjänsteportföljen inom Flight Test.
 • Bygga relationer med kunder och intressenter, internt såväl som externt.
 • Budgetansvar inklusive resultatansvar för Flight Test.
 • Ingå i avdelningens ledningsgrupp.

Du rapporterar till Chefen för Flight Operations.

Din profil

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper för denna roll och för att säkerställa att vi har en högpresterande, samarbetsvillig och kommunikativ ledningsgrupp för avdelningen. Du är engagerad, driven och har bevisad förmåga att motivera team och individer att prestera. Din ledarstil är mycket kommunikativ, samarbetsvillig och främjar en inkluderande, förtroendefull och innovativ arbetsmiljö.

För att lyckas i denna roll förväntar vi oss också att du har ett starkt fokus på medarbetarna, affärerna och det ekonomiska, samt att du driver och levererar resultat i tid. Det är viktigt att du kan arbeta tillsammans med, och bygga goda relationer med kunder och andra intressenter, internt såväl som externt. Vi förväntar oss att du är både modig och nyfiken och har förmågan att hålla en helhetssyn och värdesätta alla perspektiv för att se det bästa för hela organisationen.

För den här rollen ser vi att du har;

 • Stark ledarskapsförmåga att motivera och entusiasmera team och individer.
 • God kommunikationsförmåga på både svenska och engelska, i tal och skrift.
 • Förmåga att kombinera professionellt affärsmannaskap med ett inkluderande och förtroendefullt ledarskap i vardagen.
 • Drivkraften och kapaciteten att sätta och utveckla strukturer, identifiera förbättringsområden och genomföra nödvändiga aktiviteter.

Det är meriterande, men inget krav, om du har;

 • Erfarenhet som chef med personalansvar.
 • Kunskap om myndighetskrav inom flygbranschen.
 • Erfarenhet av att arbeta med provflygverksamhet i någon form.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Skicka därför in din ansökan idag och ta chansen att utvecklas i en spännande ledarroll!
 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här