Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
general-2.jpg

Sektionschef för Logistikcenter Malmslätt

Linköping, Sweden
Closing date: 12 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Brinner du för ledarskap, logistikfrågor och flöden?  Vi söker dig som vill vara med att leda och utveckla vårt logistikcenter i Malmslätt som idag hanterar eftermarkandsflöde av apparater och reservdelar till våra kunder för Gripen.

Vi är inne i en stor tillväxtfas samt en en förändringsresa i samband med utrullningen av Gripen E/F nya och befintliga kunder samtidigt som vi ska säkerställa försörjning av underhållna apparater till våra Gripen C/D-kunder.

Som sektionschef kommer du leda och utveckla sektionen Logistikcenter Malmslätt som består av 15 medarbetare som hanterar godsmottagning, kontroll, lagerhantering, plock, pack och ivägsändning av reservdelar och underhållsobjekt. Förutom kompetenta och drivna medarbetare kommer du att ha en teamledare till din hjälp. Du kommer också att ha en nära samverkan med vår logistikcenterchef i Arboga för att säkerställa gemensam utveckling av verksamheterna.
Vi jobbar i affärssystemet IFS och kommer under nästa år att göra en en större uppgradering
Du kommer även att ingå i områdets ledningsgrupp tillsammans med områdeschef och 5 chefskollegor.
Du kommer att ha personal, budget och arbetsmiljöansvar


Verksamheten lyder under luftvärdighetstånd och du kommer även att vara säkerhetsansvarig för vår tillstånd Känd avsändare flygfrakt. Vi hanterar även säkerhetsskyddsklassad materiel vilket medför att du kommer registerkontrolleras.

Du förväntas:

 • Leda och utveckla dina medarbetare inom LC Malmslätt

 • Ansvara för och utveckla processer och arbetssätt för att säkerställa prestanda och kundnöjdhet.

 • Aktivt samverka med LC-chef Arboga samt kollegor inom ledningsgruppen för Område Sourcing and Supply Chain

 • Aktivt samverka med övriga områdes och sektionschefer inom Avdelning Maintenace, Modification & Supply i Malmslätt

 • Vara delaktig i Områdets utveckling, målstyrning och förbättringsarbete

 • Säkerställa sektionens utveckling och tillväxt allteftersom behov och flöden ökar

Din profil

Vi ser att du är en erfaren ledare som brinner för ledarskapet och för att utveckla och coacha dina medarbetare.
Vi värdesätter Teamwork och du behöver ha lätt för att knyta kontakter och etablera relationer då du kommer att behöva samverka i många interna och externa gränssnitt
Du behöver vara tillförlitlig, flexibel och noggrann.
Du har erfarenhet av gods och lagerhantering samt logistikflöden.

Required skills:

 • Flerårig chefs- eller ledarerfarenhet gärna logistikområdet.

 • God datavana, gärna i IFS affärssystem samt grundläggande kunskaper i Microsoft Office (Word, Excel & Power Point)

 • Kommunikativ förmåga med goda kunskaper i svenska och engelska

 • Flexibel, lösningsorienterad samt nyfiken och öppen för nya arbetsuppgifter

 • Högt kundfokus

Desired skills:

 • Relevant eftergymnasial utbildning i inköp och logistik eller motsvarande arbetslivserfarenhet

 • Erfarenhet av att jobba med kundorderhantering, inköp och logistik samt gods och lagerverksamhet

 • Vara en lagspelare med god förmåga att samverka i team

 • Förmåga att leda kollegor i frågeställningar för att skapa framdrift

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Du blir en del av område Sourcing & Supply Chain inom avdelning Maintenace, Modification & Supply, Business Unit Aviation Services Aeronaitics
Området består av operativt och strategiskt inköp, inköps- och verksamhetkvalitet, lager och distributionsverksamhet, verksamhetsutveckling och supply Chain specialister/logistikutvecklare.
Vi genomför kontinuerligt förändringar i vår verksamhet för att  anpassa oss mot nya utmaningar och framtida affärer. Du kommer därför att verka i expansiv miljö där vi ständigt jobbar med vårt medarbetar- och ledarskap för att åstadkomma en god arbetsmiljö som främjar karriärutveckling och personlig tillväxt.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.