Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Sektionschef för Spare Part Supply inom BU Aviation Services

Linköping, Sweden
Closing date: 27 May 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Brinner du för ledarskap, kundgränssnitt, inköp, logstik och flöden? Se hit, vi söker dig som vill vara med att leda och utveckla vår sektion för eftermarkandsflöde av reservdelar till våra kunder för Gripen och T7.

Som sektionschef kommer du leda sektionen Spare Part Supply som består av 13 medarbetare som tar emot kundbeställningar, genomför inköp och säkerställer leverans av reservdelar till våra kunder. Du kommer att ha personal, budget och arbetsmiljöansvar.

Sektionen hanterar allt från våra reservdelspaket för initial drift av våra nya Gripen E/F och T7 flyglan till det kontinuerliga reservdelsbehovet för Gripen C/D och dess kunder.
Arbetet utförs i IFS Sherpa och IFS ERP.

 • Leda och utveckla dina medarbetare inom område Customer Support och Inköp

 • Ansvara för och utveckla processer och arbetssätt för att säkerställa prestanda och kundnöjdhet avseende reservdelsleveranser

 • Aktivt samverka med dina kollegor inom ledningsgruppen för Område Sourcing and Supply Chain

 • Vara delaktig i Områdets utveckling, målstyrning och förbättringsarbete

 • Vara delaktig i utvecklingen av inköpsprocesserna tillsammans med kollegor inom inköp på Business Area Aeronautics

 • Säkerställa sektionens utveckling och tillväxt allteftersom behoven förändras

Din Profil

Vi ser att du är en erfaren ledare som brinner för ledarskapet och för att utveckla och coacha dina medarbetare. Vi värdesätter Teamwork och du behöver ha lätt för att knyta kontakter och etablera relationer då du kommer att behöva samverka med både kunder och leverantörer samt ha ett många interna gränsytor.

Du behöver vara flexibel, noggrann, analytisk

Vi ser att du:

 • Har relevant eftergymnasial utbildning i inköp och logistik eller motsvarande arbetslivserfarenhet

 • Är van användare av (IFS) affärssystem och Microsoft Office (Word, Excel & Power Point)

 • Har flerårig chefs- eller ledarerfarenhet inom logistikområdet.

 • Har kommunikativ förmåga med goda kunskaper i svenska och engelska

 • Är flexibel samt nyfiken och öppen för nya arbetsuppgifter

Meriterande:

 • Erfarenhet av att jobba med kundorderhantering, inköp och logistik samt gods och lagerverksamhet

 • Vara en lagspelare med god förmåga att samverka i team

 • Förmåga att leda kollegor i frågeställningar för att skapa framdrift

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.


Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.


Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.


Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här


Du blir en del av område Sourcing & Supply Chain inom avdelning Maintenace, Modification & Supply, Business Unit Aviation Services Aeronaitics

Området består av operativt och strategiskt inköp, inköps- och verksamhetkvalitet, lager och distributionsverksamhet, verksamhetsutvekling och supply Chain Specialister/logistikutvecklare.
Vi genomför en rad förändringar i vår verksamhet för att kontinuerligt anpassa oss mot nya utmaningar och framtida affärerer. Du kommer därför att verka i expansiv miljö där vi ständigt jobbar med vårt medarbetar och ledarskap för att åstadkomma en god arbetsmiljö som främjar karriärutveckling och personlig tillväxt

Önskar du att vara med och skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan denna roll mycket väl ha dom ingredienser och förutsättningar som får dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor och samhälle.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.