Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Sektionschef Hangar Flygprov

Linköping, Sweden
Closing date: 31 January 2023

Din framtida utmaning

Inom område Aviation Maintenance söker vi nu en sektionschef för hangarverksamheten. Vi har, genom en ny struktur, skapat goda förutsättningar för området att verka både i vår operativa miljö men också verksamhetsutvecklande. Vi har delat in ansvaret för hangaren i två sektioner och denna tjänst kommer innebära fokuserat arbete kring underhåll av flygplan och kringutrustning samt hangarutformning och den dagliga driften avseende personal, ekonomi och leverans. Då tjänsten är nyinrättad kommer det finnas goda möjligheter att påverka arbetssätt och rutiner. Arbetet bedrivs i tvärfunktionella team runt varje flygplansindivid med fullt operationellt ansvar. Dessa team stöttar du som sektionschef med arbetssätt och förutsättningar för att säkerställa ett effektivt och kvalitativt arbete på produkten.

I rollen som sektionschef förekommer också hantering av kampanjverksamhet, externa besök samt samarbete med externa och utländska partners.

Den du är idag

Vi söker dig med ledarerfarenhet från produktion, hangar eller produktionsnära verksamhet.

Du tycker om att arbeta med människor och leder och utvecklar verksamheten genom tydlig målstyrning och stort engagemang. Du uppskattar en miljö som präglas av laganda, högt tempo och flexibilitet. Du bidrar till att optimera verksamheten på ett bra sätt genom förbättringar och effektivisering av flöden och arbetssätt. Då rollen innebär kontakt med externa partners och där du förväntas representera och ibland leda verksamheten är du trygg i dessa miljöer.

Det är meriterande om du har goda systemkunskaper avseende Gripen och tidigare erfarenhet från en flygunderhållsorganisation. Vi ser gärna att du har en teoretisk eller praktisk utbildning med teknisk inriktning eller inom flygområdet, dock inget krav. Du behärskar engelska i tal och skrift.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Avdelningen Flygprov ansvarar för planering, genomförande och rapportering av mark- och flygprov i grundflygplanriggar och provflygplan. Avdelningen består av sju olika områden varav ett benämns Flight Test Aviation Maintenance.

Området ansvarar för planering och genomförande av flygunderhåll på provflygplan, serieflygplan, basmaterial och flygsäkerhetsmateriel. Området består av ca 50 personer varav lite mer än hälften arbetar som flygtekniker inom hangarverksamheten. Du kommer ingå i områdets ledningsgrupp tillsammans med sektionschef för  Line Maintenance samt sektionschefer för planering- och beredning och teknik och luftvärdighet.

Området bidrar och deltar i kampanjverksamheter både inom och utanför Sverige. Vi har också tätt samarbete med våra kollegor på Gripen Flight Test Center i Brasilien, GFTC.

Vi jobbar med stort fokus på kvalitet och leverans och att vidmakthålla en säker och attraktiv arbetsplats där våra medarbetare trivs och utvecklas.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.