Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Sektionschef ILS med inriktning på Teknikinformation

Linköping, Sweden
Closing date: 12 June 2023

Vill du arbeta med att utveckla både personal och produkter men även vara med och utveckla arbetssätten för Teknikinformation? Som chef för en av två ILS-sektioner hos oss på Saab Dynamics i Linköping får du chansen att etablera en ny sektion tillsammans med din chefskollega på den andra ILS-sektionen på orten, med allt vad det betyder i utveckling av människor, teknik och metodik.

Din roll

Sektionens uppdrag är att på ett affärsmässigt sätt säkerställa att våra produkter inkluderar teknikinformation som uppfyller användarens krav på detta, samtidigt som de uppfyller övriga krav på funktion och användbarhet. Som sektionschef hos oss kommer du att, som en del av avdelningen Specialty Engineering and Verification, leda vår första renodlade Teknikinformationssektion. Vi jobbar från konceptanalyser och kravställning, in i designfasen för att sedan säkra att kraven uppfylls genom verifiering av den slutliga produkten. En naturlig del av arbetet är också att löpande förbättra våra processer och metoder.

Som sektionschef kommer du att ingå i avdelningens ledningsgrupp och förväntas där ta en aktiv roll även utanför ditt eget primära ansvarsområde. Sektionen är under uppbyggande, vilket innebär att en stor del av din uppgift kommer att vara att rekrytera ytterliga sektionsmedlemmar, utöver de personer som vi kommer att flytta över från den andra ILS-sektionen. Vi är just nu inne i en expansiv fas, vilket innebär att du kommer att få goda möjligheter att forma en växande grupp och dess arbetssätt i en tid av förändring. För att hantera våra åtaganden behöver vi både öka numerären och utveckla våra arbetssätt.

Din profil

Att utveckla både medarbetarna och verksamheten ligger dig varmt om hjärtat. Du lägger stor vikt vid att i din ledarroll fungera som ett föredöme i organisationen vad gäller affärsmässighet, leveranssäkerhet och kommunikation. Ditt arbete kännetecknas av samarbete och tro på att teamet är starkare än individen.

Vi tror att du har en teknisk utbildning i botten och att du har erfarenhet av att ha arbetat praktiskt med Systems Engineering och/eller Teknikinformation. Din tekniska bakgrund har du kompletterat med erfarenhet från ledarskap, gärna i någon form av chefsroll.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Hos oss på Saab Dynamics får du möjligheten att jobba i en del av Saab som är lite av det lilla företaget i det stora, vilket innebär en bredd i teknik och kontaktytor som kanske är lite utöver det vanliga. Du kommer att tillhöra avdelningen Specialty Engineering and Verification inom utvecklingsenheten. Avdelningen ansvarar för cybersäkerhet, systemsäkerhet, ILS, mekanisk miljö och verifiering för samtliga understöds-, missil- och undervattensprodukter.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, så välkommen att skicka in din ansökan redan idag! Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.