Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Sektionschef inom Avioniksystem för Gripen E

Linköping, Sweden
Closing date: 15 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Söker du nya utmaningar och är intresserad av att leda människor och verksamhet? Vi söker nu en sektionschef inom området Avioniksystem för Gripen E. ​


Hos oss blir du en del av områdets ledningsgrupp och förväntas ta fullt verksamhets- och personalansvar för en av sektionerna som utvecklar avionikdatorplattformen för Gripen E. Sektionen arbetar idag med utveckling av befintligt avioniksystem samtidigt som vi blickar framåt och är ledande i forskningen på avioniksystem för nästa generations fighter. Sektionen består idag av 13 medarbetare.

Som ledare för denna grupp ansvarar du för design, utveckling och deklaration av det integrerade och distribuerade datorsystemet för Gripen E. Dina arbetsuppgifter spänner över ett brett område och innefattar bland annat:

  • Leda utveckling, integration och deklaration av flygsäkerhetskritiska datorsystem.

  • Leda och utveckla människor.

  • Ansvar för teknikutveckling och teknikplaner.

Din profil

Är du intresserad av system- och mjukvaruutveckling, bra på att kommunicera och leda andra? Då kanske det här är något för dig!


Vi söker dig som har ett starkt driv och gillar att ta ansvar. Du trivs med att utveckla både människor och verksamhet samt har ett tekniskt intresse. Som sektionschef arbetar du både strategiskt och operativt och har många kontaktytor, både externa och interna. Detta kräver att du är kommunikativ och resultatorienterad.


Vi tror att du har en teknisk högskoleutbildning. Erfarenhet och intresse av system- och mjukvaruutveckling är meriterande, likaså tidigare erfarenhet från ledande befattningar som chef eller projektledare.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.


Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.


Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.


Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Området Avionics Systems består idag av cirka 100 medarbetare som värdesätter kunskapsdelning och samarbete för att lyckas tillsammans. Vår gemensamma uppgift är att vidareutveckla det nya, unika och mycket kompetenta avioniksystem som uppfyller kraven på framtida flygande stridsplattformar. Ansvaret för detta är fördelat på totalt åtta sektioner som leds av lika många chefer. Nuvarande sektionschef kommer att gå vidare till en ny ledande befattning i verksamheten och finns nära till hands som stöd vid din introduktion.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vill du bli en av oss? Välkommen med din ansökan!