Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Sektionschef komponentteknik till Saab Dynamics

Karlskoga, Sweden
Closing date: 27 March 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Komponentteknik är en ortsövergripande sektion inom Saab Dynamics med 13 komponentingenjörer i Linköping, Karlskoga, Göteborg och Indien. Sektionen tillhör avdelningen inköpskvalitet med 60-talet medarbetare.

Din roll

Som sektionschef ansvarar du för operativ ledning av komponenttekniksektionen i på Saab Dynamics. Du kommer att kombinera din sektionschefsroll med operativt komponentteknikarbete. Du kommer att arbeta nära våra övriga tre sektionschefer och du rapporterar till Director Procurement Quality.

I din sektionschefsroll ansvarar du för personalledning och operativa frågor mot linje och projekt. Komponentteknik arbetar främst med att bereda standardartiklar inom elektronik och mekanik, men även kemi.

Din profil

Ditt ledarskap präglas av engagemang och intresse för medarbetarna. Du kan coacha medarbetarna till beslut även i besvärliga frågor och pressade situationer. Du är en strukturerad och noggrann person med stort teknikintresse som tycker om att leda personal. Du har gedigen erfarenhet av arbete med elektronik, elektromekanik och eller mekanik.

Du är högskole- eller civilingenjör och har dokumenterad erfarenhet av personalledning. Alternativt har gedigen arbetslivserfarenhet inom relevant område.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Tjänsten är placerad i Linköping eller Karlskoga. Resor mellan orterna förekommer.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här