Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Sektionschef, konstruktion och mekanisk systemintegration - Ubåt

Malmö, Sweden
Closing date: 7 December 2023

Vill du vara en del av något större, leda och utveckla världsledande produkter för en hållbar framtid? Vi söker dig med erfarenhet av att leda och har ett stort intresse för både människor och teknik! Vi söker en trygg och driven ledare som trivs med personalansvaret och att arbeta både med operativa och strategiska frågor.

Din roll

Inom området utvecklar vi framtidens ubåtar! Vårt område består idag av fem sektioner, med cirka 20 medarbetare i samtliga. Du kommer leda en  växande sektion bestående av både systemingenjörer och konstruktörer. Hos oss arbetar vi primärt med svetsade konstruktioner så som ubåtens skrov, luckor och balkstrukturer samt en del rörlig mekanik så som ombordtagning och rangering av last. Vi integrerar även försvarsmedel och då vi både har system- och konstruktionsansvar arbetar vi i hela utvecklingsfasen, dvs från tidiga studier till verifiering av produktkrav.

I rollen som sektionschef och ledare kommer du att coacha, vägleda och motivera medarbetarna till att nå uppsatta mål. Som sektionschef har du ett strategiskt och operativt verksamhetsansvar för sektionen samt ekonomi- och personalansvar. Du kommer att ingå i ledningsgruppen för området Hull & Weapon Integration tillsammans med områdeschefen och fem sektionschefer. Inom ledningsgruppen tar vi ett gemensamt övergripande ansvar för området som helhet, vilket öppnar för stora möjligheter till delaktighet i att forma det framtida arbetet inom området.

Din profil

Vi söker dig som är driven, van att ta ansvar och gärna har flera års erfarenhet av att leda dina medarbetare.  Du gillar att utveckla människor, verksamhet och teknik. Som sektionschef arbetar du både strategiskt och operativt med många kontaktytor så god kommunikationsförmåga och fokus på resultat är viktigt.

För att lyckas i rollen tror vi att du är strukturerad, lösningsfokuserad och energifull. Du är en van ledare som kan ta snabba och ibland svåra beslut. Du har en examen som högskole- eller civilingenjör samt tidigare erfarenhet av att leda medarbetare som projektledare, sektionschef eller linjechef. Meriterande är om du har fartygs- eller ubåtskännedom.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 
 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Inom affärsområdet Kockums har vi lång och gedigen erfarenhet av att tillhandahålla avancerade farkoster och plattformar för den navala domänen. På och under havsytan. Med unik kompetens och några av världens förnämaste varvsanläggningar, är Kockums världsledande vad gäller utveckling, byggnation och fortlöpande underhåll och uppgraderingar av ubåtar, ytstridsfartyg och andra navala system. Utbudet av produkter ger förmågor för informationsinhämtning, övervakning, ytstrid, ubåtsjakt, minjakt samt uppdrag på havsbotten. Mångsidighet, flexibilitet och hög tillgänglighet är egenskaper som karakteriserar samtliga våra produkter. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Frågor om tjänsten? Kontakta Rekryterande chef Larisa Hadzic

larisa.hadzic@saabgroup.com
 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.