Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Sektionschef Logistics Engineering

Malmö, Sweden
Closing date: 11 February 2023

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din Roll

Som sektionschef för Logistics Engineering  kommer du vara chef över en grupp kompetenta och hängivna medarbetare som arbetar med att tillse att våra produkter är driftsäkra och underhållsmässiga, att behov av support är tillgodosett i form av bl.a. dimensionering av reservmateriel och verktyg, att ta fram underhållsplaner och underhållskostnader. Sektionen har 20-tal medarbetare och planeras växa det närmaste året.

Dina viktigaste uppgifter är:

 • Leda och utveckla teamet. Säkerställa ett gott arbetsklimat internt och mot övriga sektioner inom Kockums
 • Säkerställa och utveckla kompetensen inom din sektion
 • Ansvara för sektionens leveransförmåga i våra projekt
 • Ansvara för att sektionens metoder och verktygsval är ändamålsenliga och effektiva
 • Ansvara för att organisationsstruktur och ansvarsstruktur inom sektionen är tydlig och effektiv
 • Ansvara för att din sektions gränssnitt mot omgivande sektioner är väl fungerande, effektivt och möter hela organisationens behov
 • Krav, kalkyl och offertarbete samt arbete med process

Du kommer rapportera till områdeschefen för Specialty Engineering, Business area Submarines och ingå i områdets ledningsgrupp. Du kommer vara stationerad i Malmö eller Karlskrona men förväntas resa mellan orterna i stor utsträckning när arbetet så kräver.

Din profil

Vi söker en person med kunskap från teknikbranschen, gärna inom försvarsindustrin eller försvarsmakten. Du skall vara intresserad av att arbeta både operativt med att stötta våra projekt och mer strategiskt med att utveckla ditt område och din personal.

Du förväntas ha:

 • Erfarenhet och goda kunskaper inom de kompetensområden som sektionen spänner över och kunskaper inom övriga ILS områden (såsom teknikinformation och utbildning)
 • Tidigare dokumenterade ledaregenskaper
 • Utmärkta kommunikationsförmågor på såväl svenska som engelska
 • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande och har jobbat några år med liknande innehåll
 • Vara öppen och tydlig, lyssnar, har lätt för att samarbeta, och förmåga att stimulera och utveckla Dina medarbetare. Du är ledaren som ser till att medarbetarna känner att de bidrar till företagets affärsidé, mål och strategier

Meriterande är:

 • Kännedom om och erfarenhet av olika standarder inom området
 • Erfarenhet från marinen (militär)

Vikt kommer läggas på slutliga kandidatens bidrag till ledningsgruppens totala sammansättning för skapande av högpresterande ledningsgrupp med kompletterande egenskaper och förmågor.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Logistics Engineering ingår som en vital del i området Specialty Engineering. Områdets övriga sektioner är Technical Information, System Safety & Requirement Management samt Onboard Security & Information Technology Architecture.

Saabs affärsområde Kockums har ett av Europas mest moderna skeppsvarv. Vi är inne i ett mycket expansivt läge med ett antal stora ubåts- och ytfartygsprojekt i olika skeden, både pågående och under uppstart. Hos oss får du möjlighet att vara med och påverka samt vara del av en oerhört spännande och unik resa!

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och lotsbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Sista ansökningsdag är den 31 mars. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.